Slovenija
18 ogledov

Pojavljajo se prva imena kandidatov

Profesor Marko Marhl je član mednarodnega observatorija za akademsko razvrščanje Žurnal24 main
Rektorske volitve. Uradnih prijav na razpis še ni. Decembra izvoljeni bo mandat nastopil maja 2011.

Na Univerzi v Mariboru (UM) slab teden po objavljenem razpisu za rektorske volitve niso prejeli še nobene prijave. “Se pa senati fakultet že sestajajo,” pravi Boštjan Brumen, glavni tajnik UM.

Na ekonomsko-poslovni fakulteti naj bi te dni podprli kandidaturo Dušana Radonjiča, bivšega prorektorja UM; dekan Samo Bobek ne bo kandidiral.

Sestala sta se tudi senata pedagoške fakultete in fakultete za naravoslovje in matematiko ter dala soglasje h kandidaturi Marka Marhla, sicer prorektorja UM – ta ima, kot je slišati, največ možnosti za zmago. Omenjata se še Igor Tičar, dekan fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, ter Danijel Rebolj s fakultete za gradbeništvo.

Ta je kandidiral že pred štirimi leti in v drugem krogu resno ogrozil drugi mandat Ivana Rozmana. Zdajšnji rektor Rozman po dveh mandatih ne more več kandidirati. Prvi krog volitev bo 7. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.