Slovenija
50 ogledov

"Pojedli, popili in podpisali sporazum"

Romun je zgrešil pravilno smer vožnje. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Nekdanja direktorica CPM potrdila obstoj zemonskega sporazuma.

Nekdanja direktorica gradbenega podjetja CPM Marija Žinkovič je danes pred državnozborsko komisijo, ki se ukvarja z gradnjo avtocest, potrdila, da je kartelni dogovor med gradbinci o delitvi poslov – t. i. zemonski sporazum – obstajal.

Potrdila je, da so se gradbinci po odprtju avtocestnega odseka v Vipavi sestali na Zemonu. "Tam smo nekaj pojedli in popili ter med drugim podpisali ta sporazum," je dejala.

Preiskovalna komisija je sicer danes soočila nekdanjega prvega moža Darsa Jožeta Brodnika, nekdanjega člana uprave Darsa Abdona Peklaja in Žinkovičevo.

Ni podpisal
Brodnik je znova zatrdil, da sporazuma ni nikoli podpisal. Potrdil pa je, da so se odločili določiti deleže posameznih podjetij, saj bi SCT zaradi zmogljivosti in izkušenj zlahka postal monopolist. Zavrnil je, da bi šlo za kartelni dogovor, meni celo, da so ga v Darsu s to odločitvijo celo preprečili. Peklaj pa je dejal, da o sporazumu ali dogovarjanjih ne ve ničesar.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.