Slovenija
463 ogledov

PokerStars in Full Tilt se umikata iz Slovenije

pokerstars Žurnal24 main
Ponudnika spletnih iger na srečo PokerStars in Full Tilt se z današnjim dnem umikata iz Slovenije.

Z današnjim dnem, 4. julijem, sta PokerStars in Full Tilt prenehala nuditi igre na srečo vsem igralcem, ki se fizično nahajajo v Sloveniji oziroma imajo v Sloveniji prijavljen naslov. Sredstva na računih igralcev ostajajo, igralci pa lahko zahtevajo izplačilo svojih denarnih sredstev.

Zakaj se podjetji poslavljata s slovenskega trga, v sporočilu uporabnikom ne navajajta, prav tako nam na to vprašanje niso odgovorili predstavniki podjetju Amaya Gaming, ki je lastnik obeh ponudnikov spletnih iger na srečo.

Predstavniki PokerStars so nam pojasnili le, da upajo, da se bodo v nekem trenutku v prihodnosti lahko vrnili. Med vrsticami pa so dali vedeti, da čakajo na bolj ugodno zakonodajo v Sloveniji: "Še naprej bomo podpirali uveljavitev pravične in konsistentne zakonodaje v Sloveniji, ki služi potrebam interesnih skupin in vključuje močno zavezo za varstvo potrošnikov, še posebej ranljivih ljudi. V Evropi že obstaja uspešen okvir za takšno zakonodajo in trenutno imamo licenco v dvanajstih državah EU. Upamo, da bomo vložili vlogo za licenco v Sloveniji, ko bo to mogoče."

Zakon načrtovali že lani, a ...

Spremembe zakonodaje ministrstvo za finance tudi Evropski komisiji obljublja že dlje časa, saj trenutna ureditev ni skladna niti s temeljno pogodbo EU. Lanskega junija so na ministrstvu pod vodstvom Dušana Mramorja celo pripravili osnutek nov zakona o igrah na srečo, v skladu s katerim bi odpravili zahtevo po sedežu koncesionarja v Republiki Sloveniji. Predvidevali pa so tudi možnost dodelitve petih koncesij za prirejanje spletnih iger na srečo.

"Ta sprostitev pri dodeljevanju navedenega tipa koncesije dopolnjuje dosedanje prirejanje iger na srečo ter bo zaradi večje konkurenčnosti na tem področju pripomogla k izboljšanju ponudbe in dvigu kakovosti prirejanja spletnih iger na srečo," so pred enim letom obljubljali na ministrstvu, a se dlje od osnutka in javne razprave ni premaknilo.

Z ministrstva za finance pa so nam odgovorili, da bodo najnujnejše spremembe zakonodaje nared že kmalu: "Zakon je v zadnji fazi medresorskega usklajevanja, pred kratkim je teklo usklajevanje  tudi v okviru postopka notifikacije zakona Evropski komisiji."

Komentarjev 13
  • Papaja Popi 06:57 05.julij 2016.

    Vi pa vaši komunisti. Le zakaj se vam zmerom prikazujejo bele miške. Bo treba v Begnje

  • Papaja Popi 06:56 05.julij 2016.

    Vi pa vaši komunisti. Le zakaj se vam zmerom prikazujejo bele miške. Bo treba v Begnje

  • Janez_53 22:16 04.julij 2016.

    Daj ne bluzi! Tebi je torej všeč, če ljudje izgubljajo pri igrah na srečo??? Saj ti je menda jasno, da le redki dobijo kaj omembe vrednega? In zakaj torej ne greš čez mejo, kjer je tako "ful dobro"?