Slovenija
40 ogledov

Poklic plača država

Po novem vlogi ni treba več priložiti spričevala, temveč le potrdilo o opravljen Žurnal24 main
Izobraževanje za odrasle. Kar 90-odstotno sofinanciranje, denar tudi za prekvalifikacije in vračila šolnin za nazaj.

Pri javnem skladu za razvoj kadrov lahko po novem za vračilo šolnine za srednješolsko izobraževanje zaprosijo tudi odrasli, ki se želijo prekvalificirati, in ne več le tisti, ki niso končali šolanja. Vlagatelji se lahko prijavijo do 15. julija 2013 oziroma takoj, ko opravijo vse šolske obveznosti; na voljo je še 6,9 milijona evrov.

Vsem 90 odstotkov šolnine
Če je sklad še do nedavnega posamezniku povrnil 600 evrov za opravljeni letnik oziroma 850 evrov pri naravoslovnih smereh, bodo odslej vsi upravičenci dobili enako denarja – sklad bo vsem povrnil 90 odstotkov šolnine, ne glede na smer šolanja.

Tudi tisti, ki so se šolali od šolskega leta 2007/08 in so od sklada že dobili denar, bodo za nazaj lahko zahtevali razliko do 90 odstotkov šolnine. “Če so na primer plačali tisoč evrov šolnine, od nas pa prejeli le 600 evrov, jim povrnemo še 300,” je za Žurnal24 pojasnila Meta Ponebšek, vodja oddelka za razvoj kadrov pri skladu.

Kdo se lahko prijavi?
Na razpis se lahko prijavijo odrasli, stari od 25 do 64 let, ki so se šolali od šolskega leta 2007/2008 dalje. Denar za šolnino morajo založiti sami, nato pa jim sklad denar povrne.

Vlogi za povračilo morajo priložiti potrdilo, da so opravili obveznosti in plačali račun, pa tudi, da jim stroškov ni kril že delodajalec. Vlogo najdejo na spletni strani sklada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.