Slovenija
36 ogledov

Poklicna deformacija

Pivec je bil še včeraj na dopustu, danes pa obljublja navzočnost pred nadzorniki Žurnal24 main
Lencel se skriva. Danes na seji UKC o podjemnih pogodbah in zaposlitvah. Skrivnostnega novega člana uprave ne bo.
Ministrova vprašanja

Podjemne pogodbe. Prav o njih je kar nekaj vprašanj direktorjem bolnišnic zastavil tudi novi minister za zdravje Dorjan Marušič. V UKC Maribor je bilo lani sklenjenih 200 podjemnih pogodb, od tega 169 z delavci UKC in 31 z zunanjimi sodelavci. Direktor Pivec se sicer srečanja z novim ministrom ni udeležil. “Te dni sem na dopustu. Namesto mene je odšel na sestanek doktor Crnjaca,” je povedal.

Janez Lencl, nedavno zaposleni bivši uslužbenec Sove, zdaj sodelavec za komuniciranje v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, se danes članom sveta zavoda ne bo predstavil.

Kot smo izvedeli neuradno, naj kot eden od novih kadrov v upravi ne bi čutil nobene potrebe po tem. “Lencla na sejo sveta zavoda ne bo,” sporočajo iz UKC Maribor, kar pomeni, da se medijem tudi danes ne bo predstavil.

Čeprav je Lencl pristojen prav za komuniciranje, se sedmi sili izogiba. Naj spomnimo, da je njegova zaposlitev v upravi bolnišnice dvignila kar nekaj prahu, tudi s tem, da se na nedavni novinarski konferenci ni prikazal, čeprav je beseda tekla tudi o tem.

Kot smo že poročali, se je Gregor Pivec, direktor UKC Maribor, kljub pomanjkanju zdravnikov in preostalega zdravstvenega osebja odločil, da zaposli prav nekoga, kot je Lencl. Pivec dodaja, da so v UKC Maribor v zadnjih letih pri zaposlovanju ravnali skrajno varčno.

Kadri odhajajo

2.812 je povprečno število zaposlenih v UKC Maribor že zadnji dve leti.

Ravno na današnji seji pa bodo člani sveta zavoda spregovorili tudi o zdravstvenih kadrovskih potrebah v tem kliničnem centru.

Predvidevamo zaposlovanje zdravstvenih delavcev, predvsem zdravnikov specialistov in specializantov ter diplomiranih medicinskih sester,” je zapisano v letošnjem načrtu poslovanja bolnišnice. Koliko jih nameravajo zaposliti, ni zapisno.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi nekateri zdravniki že pogledovali za službami v drugih slovenskih bolnišnicah, in sicer na Ptuju in v Murski Soboti. Kar nekaj zdravnikov pa bo letos izpolnilo pogoje za upokojitev. Tako predvidevajo, da bo število zaposlenih na enaki ravni kot prejšnja leta.

Nagrade desetim izbrancem
Ustanova pa je lansko poslovno leto končala s tremi milijoni evrov presežka, prav zaradi dobrega poslovanja imajo danes člani sveta na mizi predlog, da se desetim vodstvenim kadrom izplačajo nagrade v skupni vrednosti skoraj 17 tisoč evrov.

Zagotovo bom postavil kakšno vprašanje na seji glede podjemnih pogodb,” pravi Aleš Živkovič, član sveta zavoda. Na današnji seji pa bodo člani sveta zavoda UKC Maribor tudi potrjevali novo strokovno direktorico; ta naj bi postala Darja Arko, zdajšnja predstojnica za onkološko ginekologijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.