Slovenija
53 ogledov

Poklicni gasilci so dobili pisno zagotovilo

Nesreča na avtocesti PGE Celje
Sindikat poklicnih gasilcev Slovenije, ki je opozarjal na zaplete pri upokojevanju poklicnih gasilcev, je dobil pisno zagotovilo, da do teh zapletov ne bo več prihajalo.

"Za kar smo se prizadevali, smo dosegli. Obljube niso bile zgolj obljube, zdaj imamo pisna zagotovila, da nihče ne bo ostal brez pokojnine in zdravstvenega zavarovanja," za žurnal24.si pove Aleksander Ogrizek, prvi mož Sindikata poklicnih gasilcev Slovenije in dodaja, da so s strani ministrstva za delo ter zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje v petek prejeli dopis, v katerem zagotavljajo, da zapletov več ne bo.

V sindikatu so na nerešena vprašanja v zvezi s pokojninami opozarjali že pred časom, v začetku meseca so od vlade in drugih pristojnih zahtevali zagotovila, da se poklicnim gasilcem takoj po poklicni pokojnini začne izplačevati starostna pokojnina. Pred prejeteim zagotovilom se je namreč lahko zgodilo, da gasilec v času od izteka poklicne pokojnine do začetka izplačevanja starostne enostavno ostane brez pokojnine.

"Premier Cerar je že pred časom izpostavil, da smo gasilci prioriteta in gasilci zdaj z veseljem ugotavljamo, da njegove besede niso bile zgolj prazne obljube," je zadovoljen Ogrizek.

Hkrati poudarja, da bo moral vendarle vsak gasilec poskrbeti zase; tri leta, preden gre v pokoj, bo moral dati vlogo na Kad, da vidi, kakšni so pogoji. Zato je pozval vse gasilce, naj se že tri leta pred nameravano upokojitvijo pozanimajo, kdaj in kako se upokojiti.

Komentarjev 1
  • dragec 12:58 23.februar 2015.

    Gasilci,lahko se zbrišete,delite usodo vojakov in pika. DRUGO JE VSE ZAVAJANJE VEBRA IN KOALICIJE.SREDSTVA IZ KAD SE PRAZNIJO SAMO S POKLICNIM UPOKOJEVANJEM