Slovenija
44806 ogledov

Poklukar: "Nisem se cepil, ker sem minister, ampak ..."

Janez Poklukar v UKC Maribor UKC Maribor
Minister za zdravje je danes v izjavi za medije v Radečah ocenil, da je pri obvladovanju četrtega vala epidemije ključno cepiti se.

Janez Poklukar, ki se je v Radečah pogovarjal s predstavniki zdravstvenih domov Sevnica, Brežice in Radeče o cepljenju proti covidu-19 in obvladovanju epidemije na terenu, je dejal, da smo vsi na istem čolnu in si pri odločitvi za cepljenje zastavljamo enaka vprašanja. Sam se je tudi cepil, pa ne zato, ker je minister, ampak ker verjame stroki in njenim ugotovitvam glede cepljenja. "Z namenom zagotovite čim večje precepljenosti smo se odločili za odprtje cepilnih centrov po državi od 8. do 22. ure," je dejal Poklukar.

Po njegovih besedah število okuženih v zadnjih dneh narašča, kar pomeni, da korakamo proti četrtemu valu epidemije. Zato pričakuje, da bo po 10. avgustu začelo naraščati število okuženih, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje. Pojasnil je tudi, da je prejšnji teden v Sloveniji delta različica novega koronavirusa postala prevladujoča.

Postregel je tudi s podatkom, da je v Sloveniji, kjer je trenutno precepljenih 37,4 odstotka ljudi, cepljenih 13.000 otrok med 13 in 18 letom starosti. Minister si želi, da bi bile te številke še večje.

Spomnil je, da je danes prvi dan od uvedbe protokola PCT. Minister si želi, da bi bilo cepljenja, ki je v tem protokolu označeno s črko C, čim več, čim manj pa tistega, kar označujeta črki P in T. 23. avgust je Poklukar označil kot dan, ko bo treba za določene aktivnosti plačati testiranje na novi koronavirus. Ob tem je postregel s podatkom, da je v zadnjih dveh mesecih strošek hitrih antigenskih testov dnevno znašal 308.000 evrov.

Tudi direktorji omenjenih zdravstvenih zavodov, v katerih je cepljenih od 73 odstotkov do 88 odstotkov vseh zaposlenih, so občane pozvali k cepljenju.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 67
  • Kirka 09:57 28.julij 2021.

    https://www.slovenskizdravniki.si/s-cepivom-povezano-pospesevanje-bolezni-vaed-tveganje-o-katerem-se-ne-govori-in-ne-poroca/

  • bobubob 19:30 27.julij 2021.

    @MS Dr. C. Velot omenja možnost trajnih posledic 'vcepljanja RNA', posledično bi se lahko zgodilo, da postane produkcija Sproteina trajna. Čeprav naša stroka to zavrača, pa vendarle obstajajo študije na to temo....menim, da previdnost ni odveč. https://www.pnas.org/content/118/21/e2105968118

  • Bobby_Armstrong 09:32 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal.Hvala Googlu, Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice