Slovenija
11 ogledov

"Pokojninsko reformo bomo dobili"

Borut Pahor Žurnal24 main
Pahor napoveduje, da bodo poleg pokojninske v tem letu začeli še s kmetijsko reformo, v začetku leta 2011 z zdravstveno reformo, predvidoma januarja pa še z reformo sistema plač v javnem sektorju.

Pahor je ob rednem mesečnem pogledu na semafor, ki meri izpolnjevanje ukrepov izhodne strategije, ugotovil, da lahko v manj kot letu dni vidimo implementacijo odločitev, ki že veljajo – te bodo prinesle rezultate, kot sta jih želela vlada in zakonodajalec, in bodo po njegovem prepričanju pomembno spremenile stvari na bolje.

Slovenija je bila med prvimi državami, ki se je lotila strukturnih reform in izhodne strategije, je spomnil ter dejal, da se že veseli pogovorov z nekaterimi voditelji EU v Bruslju, kamor odhaja še danes. "Slovenija si želi v klub tistih držav, ki želijo pospešiti spremembe," je dodal.

"Začenja se drugi polčas"
Slovenija je glavnino krize premagala, je ocenil Pahor ter povedal, da se je "zdaj, ko se začenja drugi polčas, odločil za pospešitev tempa, da fronto reform še razširi". To se morda za vlado ne bo dobro končalo, je pa ta odločitev dobra za Slovenijo, če jo bo seveda zmogla, je poudaril.

"Pokojninsko reformo bomo dobili, to vam povem," je dejal Pahor ter spomnil, da je v sredo dal zeleno luč za začetek kmetijske reforme, danes pa tudi za začetek priprave reforme plač v javnem sektorju. Slednja se bo začela s pogovori s sindikati – ti bodo morali povedati: ali ostanejo pri tej reformi, ki jo kritizirajo, ali pa sprejmejo novo, ki jo bo predlagala vlada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.