Slovenija
46 ogledov

Pokop še enega gradbinca

Pred zbrane delavce je včeraj stopil Viktor Lednik, ki je dokončno zapečatil uso Žurnal24 main
MTB. Vodstvo bo v desetih dneh predlagalo stečaj. Delavci stavkajo naprej.

"Direktorji si kupujejo avtomobile znamke Audi, mi pa nimamo za hrano. Dolžni so nam plače in regres. Sramota," je po novici, da bo vodstvo gradbenega podjetja MTB v kratkem vložilo predlog za stečaj podjetja, komentiral tamkajšnji zaposleni Danijel Vidovič.

Lastnika niso dočakali
Na neformalnem zboru na parkirišču podjetja se je včeraj zjutraj zbralo okoli 60 zaposlenih v MTB, ki že nekaj dni stavkajo zaradi neizplačila plač in regresa. Od uprave so namreč zahtevali odgovore, kaj bo s podjetjem.

Prednje je stopil Viktor Lednik, direktor družbe, ki je pojasnil: "Stečaj bomo predlagali najpozneje v desetih dneh." Zaman pa so delavci čakali na Blaža Mlinariča, lastnika podjetja, ki dopoldne prednje ni stopil.

Še naprej stavka
Razočarani delavci, nekateri med njimi so pojasnili, da so tak razplet pričakovali, tako do vložitve stečaja še naprej stavkajo na domu.

"Upamo, da se bomo lahko čim prej prijavili na zavod za zaposlovanje. Smo pa prepričani, da stečaj pred koncem marca ne bo vložen," je pojasnil eden izmed delavcev. Breda Črnčec, sekretarka v Območni organizaciji Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Podravja in Koroške, pa je dodala, da bo sindikat skušal pomagati po svojih najboljših močeh.

Na cesti 1.200 ljudi
Stečaji in stečajni postopki. Od januarja letos je samo v Mariboru na cesti ostalo okoli 1.200 zaposlenih. Poleg ugaslih gradbenih podjetij Stavbar Gradnje, Cestno podjetje Maribor (CPM) s svojimi hčerinskimi podjetji in zdaj še MTB, je sodišče včeraj pričelo še stečajni postopek nad Tovarno vozil Maribor (TVM). Pri slednji je bila za stečajno upraviteljico imenovana Alja Markovič Čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.