Slovenija
18 ogledov

Pokrit še Slovenski trg

V Kranju so lahko posamezniki z internetom Zavod za turizem Kranj zaprosili za b Žurnal24 main
Kranj. Brezžični dostop do spleta na vse več delih mesta.

Splet. Brezplačen brezžični dostop do spleta je v gorenjski prestolnici po novem možen tudi na Slovenskem trgu. Da ga bo zagotovila, je mestna uprava napovedala že sredi tedna.

Občinski denar
Brezžično
. Dvanajst tisoč evrov je občina vložila v zagotovitev brezplačnega brezžičnega interneta v občinski stavbi in na Slovenskem trgu. Dodatnih 5.500 evrov je prispevala za pokritost starega mestnega jedra.

Tudi v občinski stavbi
Dandanes je dostop do spleta kjerkoli ne samo popestritev, temveč nuja. Splet ni več zgolj zabava, ampak lahko dostop do njega na terenu precej olajša delo,” meni kranjski župan Damijan Perne. Mestna uprava brezžični in brezplačni dostop do spleta sicer že nekaj časa omogoča prek povezave freeKranj v večjem delu bližnje občinske stavbe. Na voljo sta tudi dve točki, v pritličju trakta B in prvem nadstropju trakta A.

Središče je dobro pokrito
Sicer pa opozarja tudi na več spletnih točk v mestnem jedru. “Dostopne so na skoraj vseh terasah lokalov in klopeh tako na Maistrovem, Glavnem in Trubarjevem trgu kot na Prešernovi ulici in v Storžiču,” zagotavlja Marinka Arh z oddelka za tehnične zadeve na občini in našteje več kot deset lokalov in trgovin, ki pokrijejo tudi del svoje okolice.

Pomoč zavoda za turizem
Posamezni ponudniki, ki imajo lasten dostop do spleta in so ga pripravljeni deliti na območju, kjer opravljajo svojo dejavnost, lahko Zavod za turizem Kranj zaprosijo za brezplačen najem opreme in montažo. “Če je tehnično mogoče, lahko pridobijo točko tudi brez lastne povezave in samo propagirajo freeKranj omrežje,” je dodala Arhova.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.