Slovenija
23 ogledov

Pol dražje in pol predolgo

Pri Gursu bodo na poročilo RčS odgovorili v 90 dneh, nekatere očitane pomanjklji Žurnal24 main
Računsko sodišče. Popis nepremičnin ne bo odražal dejanskega stanja.

Popis nepremičnin. Več kot pol dlje, kot je bilo načrtovano, je Geodetska uprava Republike Slovenije (Gurs) popisovala nepremičnine in pri tem porabila za polovico več denarja od predvidene vsote, je v svoji reviziji popisa nepremičnin ugotovilo računsko sodišče (RčS). Gurs je za popis porabil kar 15,8 milijona evrov.

Revizorji so ugotovili, da Gurs ni dosegel zastavljenega cilja, da bi register odražal dejansko stanje nepremičnin v Sloveniji, saj obstaja možnost, da sploh niso bile popisane vse nepremičnine.

Direktor Gursa Aleš Seliškar pa pravi, da so glede na investicijsko dokumentacijo porabo presegli le za 11 odstotkov in da se je popis zavlekel, ker so zaradi proračunskih omejitev dobili med izvedbo manj denarja, kot bi ga potrebovali, to pa je vplivalo na časovnico. Glede zbranih podatkov dodaja, da šele zdajšnje stanje v registru omogoča odpravo nepopolnih ali napačnih podatkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.