Slovenija
2 ogledov

Pol milijarde na Facebooku

Facebook združuje uporabnike z vsega sveta. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Več kot 500 milijonov uporabnikov si je našlo svoje mesto na družabni spletni strani Facebook.

Po samo šestih letih delovanja si je na družabnem spletnem omrežju svoj profil ustvarilo več kot 500 milijonov uporabnikov. Število je tako doseglo okoli osem odstotkov vsega prebivalstva na svetu.

Gre za izjemno velik porast za podjetje, ki je skromno začelo spletati mrežo sprva le med študenti, samo lani januarja pa je Facebook uporabljalo 150 milijonov uporabnikov.

Po zadnjih podatkih ima Slovenija skoraj 600 tisoč uporabnikov. Prevladuje starostna skupina med 25 in 31 leti (skoraj tretjina), nekaj manj je uporabnikov med 18 in 24 leti, najmanj (11 odstotkov) pa uporabnikov med 13 in 15 letom starosti.

Njegov ustanovitelj, 26-letni Mark Zuckerberg, je pred mesecem napovedal, da bi lahko v naslednjih treh do petih letih priljubljena spletna mreža imela že milijardo uporabnikov.

Konkurenca pa je na preži. Skupina diplomirancev z newyorške univerze je junija povzročila preplah, potem ko so uspeli zbrati sredstva za novo socialno mrežo, imenovano Diaspora. Upajo, da jo bodo lahko lansirali jeseni.

Pojavljajo pa se tudi namigovanja, da naj bi Facebooku konkuriral Google s svojo mrežo, poimenovano Google Me. Google o tem še ni podal uradnega komentarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.