Slovenija
29 ogledov

Pol Slovencev na dopust na Hrvaško?

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Turistični delavci pričakujejo, da bo letos na Hrvaškem letovalo več kot milijon slovenskih turistov. Za velikonočne praznike nekoliko manj obiska kot lani.

Ob odprtju hrvaške turistične predsezone, ki je tradicionalno za velikonočne praznike, v hrvaški Istri pričakujejo manj kot 20.000 gostov, je povedal predsednik istrske turistične skupnosti Tomislav Popović. V Istri in na Kvarnerju pa bo približno 70 odstotkov vseh pričakovanih turistov, so ocenili v hrvaški turistični skupnosti.

Popović je poudaril, da bo obisk v hrvaški Istri nekoliko slabši kot lani, ko so za velikonočne praznike gostili 21.000 turistov. Kot je ocenil, bo na število turistov vplivalo dejstvo, da je velika noč letos teden dni prej kot lani, do zdaj pa turistom ni bilo preveč naklonjeno niti vreme. Kljub temu pričakuje med 80.000 in 90.000 prenočitev, predvsem iz Nemčije, Avstrije, Italije in Slovenije, pa tudi Hrvaške.

Slovencev po pričakovanjih več
Ko gre za tuje trge, so na Hrvaškem objavili, da zadnje analize, ki so jih delali januarja in februarja v Sloveniji, kažejo, da je mogoče pričakovati lanske rezultate ali celo zvišanje števila prenočitev za tri do pet odstotkov. Lani je bilo na Hrvaškem nekaj več kot milijon slovenskih turistov, ki so ustvarili 5,6 milijona prenočitev.

Direktor Hrvaške turistične skupnosti v Ljubljani Goran Blažić je prejšnji teden izražal prepričanje, da bodo letos ustvarili rekord ter da bo Hrvaško obiskalo več kot milijon Slovencev, ki bodo ustvarili več kot šest milijonov prenočitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.