Slovenija
21 ogledov

Poleg Peterleta na listi še Novakova in Bogovič

Nosilec liste bo evropski poslanec Lojze Peterle, na listi pa bosta tudi Novakova in predsednik SLS Franc Bogovič.

Po besedah predsednice NSi Ljudmile Novak bo NSi okvirni sporazum v soboto najprej predstavila na izvršilnem odboru, nato pa še svetu stranke, ki bo odločil, ali bodo šli s SLS s skupno listo na evropske volitve. Po besedah Bogoviča bo izvršilni odbor SLS sporazum obravnaval v ponedeljek, kasneje pa bo dokument obravnaval še glavni odbor stranke.

Osem kandidatov 

Po besedah Novakove je svet NSi že sprejel sklep, da bo nosilec liste v vsakem primeru Peterle, s čimer se je strinjala tudi SLS. Na listi bodo po štirje člani iz obeh strank, in sicer po dva moška in dve ženski iz vsake stranke. Na prvem mestu liste bo Peterle, na drugem mestu predstavnik NSi, na tretjem in četrtem predstavnika SLS, na petem predstavnik NSi, na šestem SLS, na sedmem bo Novakova, na osmem mestu pa Bogovič. Novakova je dejala, da konkretnih imen še niso dorekli.

Peterle se je na novinarski konferenci zahvalil za zaupanje in dejal, da je prepričan, da bo zaupanje tudi upravičil. "Vesel sem, da je v državi, ki jo zaznamuje precej polarizacij, prišlo do politične kulture dogovarjanja," je povedal in dodal, da verjame, da bodo to lepo sprejeli tudi volivci.

Komentarjev 4
  • dragec 11:35 15.marec 2014.

    jebali te baričevičevi psi

  • jaki 07:57 15.marec 2014.

    na tiste, tvoje pasme...

  • dragec 07:32 15.marec 2014.

    Na katere cigane misliš???