Slovenija
16 ogledov

Poleg vrtca bodo zgradili novega

Vrtec Žabica v Mlakah je bil zgrajen v montažni izvedbi pred 30 leti ter standar Žurnal24 main
Investicija. V nizkoenergetskem vrtcu, vrednem 3,5 milijona evrov, bo prostora za 140 ali 185 otrok.

Trzin. “Z novim vrtcem bomo rešili zadrego, ki jo imamo s številom otrok in jo zdaj rešujemo z dodatnimi oddelki v zgradbi Osnovne šole Trzin,” pravi Tone Peršak, trzinski župan. Dodaja, da otrok doslej zaradi treh oddelkov OŠ ni bilo treba zavračati, vsaj ne v večjem številu, česar ne pričakuje niti v prihodnje.

Vrtec bo deloval, dokler novi ne bo zgrajen.
Tone Peršak, župan

V glavnem vrtcu v Mlakah, kjer je okoli sto otrok, je šest oddelkov oziroma igralnic, ki zdajšnjim standardom in normativom ne ustrezajo več. Nov vrtec bodo zgradili na isti parceli, poleg starega – tega bodo porušili, ko bo novi zgrajen. Stiske s prostorom tako med gradnjo ne bo.

Osem ali deset oddelkov
Po načrtih naj bi dela začeli septembra, vrtec pa naj bi bil dokončan do januarja 2012. V njem bo predvidoma osem oddelkov, kar pomeni, da bo prostora za okoli 140 otrok – v vrtcu bodo ostali vsi oddelki za prvo starostno skupino. Obstaja pa tudi možnost, da bi zgradili deset oddelkov. V tem primeru bi bilo prostora za okoli 185 otrok. “Na to v resnici ne računamo. Gre za minimalno možnost, da bi bila prihodnje leto kakšna res huda eksplozija rojstev,” pravi župan.

Stroške projektiranja in gradnje ocenjujejo na 1,95 milijona evrov, skupaj s stroški priprave dokumentacije, inženiringa, študij, nadzora in drugega pa skupna ocena znese okoli 3,5 milijona evrov.

“Investicijo sicer zmoremo z lastnimi sredstvi, a računamo, da bomo dobili sredstva iz ustreznega razpisa oziroma blagovni kredit izvajalca do vrednosti 50 odstotkov cene gradbenoobrtniških del,”
dodaja Peršak.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.