Slovenija
0 ogledov

Poleti je krvni davek precej višji

1/2
Žurnal24 main
Ker v času turistične sezone slovenske ceste terjajo na mesec tudi 25 življenj več kot sicer med letom, bo policija vse do 31. avgusta strogo nadzorovala ceste.

V prvih petih mesecih lanskega leta je umrlo 85 ljudi, v naslednjih treh poletnih mesecih pa 63. Da bi preprečili tako grozljivo statistiko, so policisti v sodelovanju z ministrstvom za promet že s 1. junijem začeli s preventivnimi akcijami.

Nadzirajo pa ne le hitrosti, ampak tudi alkoholiziranost voznikov. V poletnem času je ogromno zabav, veselic, prireditev, kjer je alkohola v izobilju, zato policisti tam, kjer so napovedane zabave, poostreno opravljajo testiranje alkoholiziranosti.

Zaradi prehitrih voznikov so aktivni vsi avtomobili, ki imajo vgrajeno Provido, promet nadzirajo tudi iz zraka s helikopterji, ki imajo vgrajen videonadzor, na deloviščih na cestah pa so občasno postavljeni premični radarji.

Poleg tega je policija povečala število policistov na odsekih, ki veljajo za nevarne in se na njih zgodi največ nesreč, število policistov pa je prilagojeno tudi različnim obdobjem; zlasti med koncem tedna je več policistov zaradi počitnikarjev.

Kot je zapisano v gradivu ministrstva za promet, lahko na naših cestah v tem letu umre od 5 do 25 odstotkov več ljudi kot sicer.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.