Slovenija
24 ogledov

Poleti pestra ponudba gorskega sveta

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Gorski turistični centri tudi letos obogatili poletno ponudbo. Sankališča že obratujejo, od jutri bodo v pogonu tudi žičnice.

Poletno sezono so upravljavci gorskoturističnih centrov začeli na začetku junija, včeraj pa so predstavili vse dejavnosti, ki se jih lahko udeležite do jeseni.

Programe so povezali s programi in dejavnostmi lokalnih turističnih organizacij ter športnih in turističnih društev, tako da izbire ne bo manjkalo. Poletna sankališča v Kranjski Gori, na Bledu, Rogli, Mariborskem Pohorju in Celjski koči so že odprla vrata. Za sankališča poleti vedno vlada precejšnje zanimanje, tako kot za mountain-bike parke, nam je povedal direktor Zbornice gorskih centrov Marjan Čuk.

Od zime se ne da živeti
"Že pred časom je bilo ugotovljeno, da brez poletne sezone in samo od zime težko preživiš," pojasni Čuk opazno večjo aktivnost gorskih centrov med poletjem. Ob tem je spodbudno dejstvo, da tovrstni centri prinašajo tudi nova delovna mesta. Za vsako napravo je namreč potrebnih pet ljudi, pojasni Čuk.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Individualen program gorskih centrov bo obogaten s prireditvami Olimpijskega komiteja Slovenije in Turistične zveze Slovenije pod naslovom Slovenija kolesari v gorskih centrih, v katerega je vključenih osem centrov. V skupno ponudbo, ki vključuje prevoz z dostavnimi žičnicami za obiskovalce, so vključeni še drugi centri. Ponujajo še organizirano gorsko kolesarjenje, pohodništvo z gorskimi vodniki, jahanje, letenje z jadralnimi padali in drugo.

Letošnja novost je Dnevnikova priloga, s katero bodo vsak teden pod naslovom Aktivna doživetja letošnjega poletja obiskovalce gorskih centrov, pohodnike in kolesarje dodatno obveščali o novostih gorskih centrov.

Od jutri v pogonu žičnice
Na spletu več informacij najdete na straneh posameznih centrov. "Zdaj prenavljamo našo spletno stran, tako da bo kmalu več informacij na enem mestu," pa še obljublja Čuk. Jutri bodo po vsej Sloveniji v pogon spravili tudi žičnice. Poletna sezona z bogato ponudbo se bo končala v drugi polovici septembra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.