Slovenija
23 ogledov

Poleti potujte z vlakom

Vlak na ljubljanski železniški postaji. Anže Petkovšek
Na potovanje se lahko odpravite tudi z vlakom. Iz Ljubljane so neposredne povezave do sosednje Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Srbije in Švice.

Najceneje bodo poleti z vlakom potovali mladi, predvsem v Avstriji. Kupijo lahko dvomesečno vozovnico, ki velja od 2. julija do 9. septembra, z njo pa imajo omogočeno neomejeno potovanje po državi.

Mladi do 20. leta bodo zanjo odšteli 39 evrov, mladi od 21. do 26. leta pa 69 evrov. S to vozovnico imajo tudi 50-odstotni popust od slovenskih mest do meje. Brez prestopanja se sicer z vlakom iz Ljubljane lahko odpeljete v Gradec, Beljak, Salzburg in Dunaj.

Potovanja na Balkan

Brezskrbno se z vlakom lahko lahko odpravite tudi na morje. Ljubljana ima neposredne povezave z Opatijo, Reko in Pulo, odpeljete pa se lahko tudi v Zagreb.

Najhitreje boste v Opatiji, do katere se boste peljali slabi dve uri in pol. Pot do Reke vam bo vzela dobrih deset minut več, v Puli pa boste v nekaj več kot sedmih urah in pol.

Iz Ljubljane se z vlakom lahko neposredno odpeljete tudi v Beograd. Vožnja bo trajala nekaj več kot devet ur.

V Švico, Nemčijo in na Madžarsko

Poleg že omenjenih destinacij se lahko iz Ljubljane brez prestopanja odpravite le še v štiri evropska mesta. To so Zürich, München, Frankfurt in Budimpešta.

Najdaljša je pot do Züricha, kamor se lahko odpravite z nočnim vlakom. Pot vam bo vzela 12 ur in pol. Do Frankfurta se boste vozili deset ur in pol, do Münchna pa šest ur in pol. Pot do madžarske prestolnice traja skoraj devet ur.

Komentarjev 1
  • KOJAK 08:29 23.julij 2012.

    V Puli si v 5 in ne 7 urah!