Slovenija
43 ogledov

Poletja je konec: Deževje ponehalo, prihaja sončna a hladna jesen

Slovenija 21.10.2013 dezevno vreme, deznik, ljudje se sprehajajo po dezju, jesen Saša Despot
Padavine so že večinoma po vsej Sloveniji ponehale, postopno se bo zjasnilo. Ponekod na Primorskem bo sprva še pihala šibka burja.

Območje nizkega zračnega pritiska se pomika proti vzhodu, se bo pa popoldne v notranjosti Slovenije od severa oblačnost povečala, lahko nastanejo posamezne plohe.

Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno z občasno nekoliko povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

Poletja je konec

Poletje je dokončno odšlo, prihaja sončna a hladna jesen. Jutri bodo najnižje jutranje temperature v Gornjesavski dolini okoli 3, drugod od 6 do 12, ob morju do 15, najvišje dnevne od 15 do 20, na Primorskem do okoli 23 stopinj Celzija.

Takšne temperature bodo po napovedih meteorologov vztrajale večji del naslednjega tedna.

V torek in sredo bo na Primorskem pretežno jasno, ponekod bo pihala šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Še bo sveže.

Hladna fronta se namreč počasi pomika čez Balkan proti vzhodu. Za njo se iznad zahodne Evrope nad Alpe širi območje visokega zračnega tlaka. K nam od severovzhoda doteka hladnejši in postopno bolj suh zrak.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.