Slovenija
9487 ogledov

Poletje konec aprila. Kako dolgo še?

Vreme Evropa
Čeprav nas do koledarskega začetka poletja ločita še dva meseca, bodo termometri kazali drugače.

Temperature na nekaterih predelih Evrope že dosegajo poletne vrednosti. Že danes je na nekaterih območjih Nemčije in Nizozemske živo srebro zlezlo do 29 stopinj Celzija, poroča meteorološki servis Severe Weather Europe. Temperature so tudi do 10 stopinj višje od aprilskega povprečja.

Kot napovedujejo meteorološki omenjenega servisa bodo temperature v prihodnjih petih dneh le še naraščale, topli val bo obšel edino Rusijo, ki bo ostala znotraj povprečnih vrednosti za april.

Najtopleje bo v osrednjem delu Evrope, temperature bodo višje do 25, ponekod celo od 30 stopinj Celzija. Omenjeni servis pričakuje, da bo takšno vreme trajalo do sredine prihodnjega tedna.

Kaj pa pravi Arso?

Meteorologi Agencije za okolje jutri za Slovenijo napovedujejo jasen dan; najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na Goriškem do 28 stopinj Celzija.

Tudi v soboto bo jasno, v nedeljo pa sprva pretežno jasno, čez dan bo nekaj kopaste oblačnosti. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno. Popoldne bodo predvsem v severni polovici Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte.

Animacija Severe weather Europe Celo 30 stopinj Slovenija Poglejte to animacijo, čaka nas en teden "poletja"

Od 23. do 28. aprila 2018

"V ponedeljek in torek bodo naši kraji na robu ciklona s središčem nad severozahodno Evropo. Predvidoma s srede na četrtek nas bo prešla hladna fronta, nekoliko se bo ohladilo. Za njo se bo od zahoda k nam spet razširilo območje visokega zračnega tlaka," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Od ponedeljka do srede bo delno jasno s popoldanskimi plohami, ki se bodo v ponedeljek večinoma pojavljale v severni polovici Slovenije, v sredo pa bodo že kar pogoste. V četrtek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Nekoliko hladneje bo. V petek in soboto bo spet suho vreme.

Vremenska napoved | Avtor: Arso Arso

Poletje Napovedujejo Svet Tako poletje se nam obeta

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.