Slovenija
35 ogledov

Police še vedno prazne

Kdaj bodo trgovino napolnili promocijski izdelki univerze, se še ne ve. (Foto: K Žurnal24 main
Univerzitetna trgovina. Prostor sameva. Na UM glede odprtja skrivnostni.

 

"Niso se še pritožili"
Nemoteča dejavnost. Namigovanja, da naj bi odprtje trgovine ovirali okoliški stanovalci, so na UM zanikali. “V postopku izdaje so sodelovali tudi sosedje, nihče se ni pritožil. O nestrinjanju nimamo nobenih podatkov. Gre za mirno in nemotečo dejavnost,” je dejala Vanja Borovac.

Novi prostori v sklopu Univerzitetne knjižnice Maribor (UKM), kjer je vse pripravljeno, da zaživi Univerzitetna trgovina Univerze v Mariboru (UM), že nekaj mesecev samevajo. Zakaj trgovina še ni zaživela, čeprav na univerzi zatrjujejo, da imajo za obratovanje vsa potrebna dovoljenja, ni znano. “Točen termin odprtja še ni predviden,” so bili z informacijami skopi na UM. Tja nas je z vsemi vprašanji napotila tudi Majda Belec, tajnica UKM. Dodala je le, da tudi oni že komaj čakajo, da trgovina zaživi, saj bodo takrat deležni najemnine. “Zagotovo bodo odprtja veseli tudi uporabniki knjižnice,” je dejala.

Promocijska trgovina
Trgovina naj bi ponujala izdelke z logotipom univerze in izdelke, ki nastanejo na UM. “Mogoče bo kupiti tekstilne izdelke z logotipom univerze, razne magnetke, koledarje in kartice. O potencialnih dobaviteljih je zdaj prehitro govoriti, saj jih še nismo evidentirali. Izbirali jih bomo glede na ponudbo, kakovost in ceno izdelkov,” je povedala Vanja Borovac z UM.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.