Slovenija
23 ogledov

Policija blokirala štajersko AC

Policijski nadzor štajerske avtoceste
1/20
Žurnal24 main
Policija je dopoldne pri Celju na avtocesti ustavila ves tovorni promet proti Ljubljani in opravljala podrobne preglede voznikov in kamionov.

Za pot, ki jo opravim v 10 minutah, sem potreboval 45 minut, je sporočil jezni bralec, ki se je po avtocesti mimo Celja peljal proti Ljubljani.

Vozniki so vse do 14. ure mimo Celja proti Ljubljani vozili počasneje kot običajno, saj je policija opravljala poostren nadzor tovornih vozil. Zjutraj je na odseku Celje vzhod–Lopata prihajalo tudi do daljših zastojev.

Policija opravlja poostren nadzor nad tovornimi vozili, je za Žurnal24 pojasnila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin. Kot je dejala, so policisti celoten tovorni promet preusmerjali na počivališče Lopata in pri voznikih opravljali pregled, ki je vključevak tudi teste za prisotnost alkohola in mamil. 

Policisti so ustavili 827 tovornih vozil, od tega dve tretjini tujih. Vsem so odredili preizkuse alkoholiziranosti, pri čemer je bil voznik alkholiziran. 19 voznikom so opravili preliminarni preizkus za ugotavljanje prisotnosti mamil, vsi testi so bili negativni.

Voznikov tovornjakov so izrekli pet opozoril, izdali devet plačilnih nalogov, dva voznika sta globo poravnala na kraju. Plačilni nalogi so bili voznikom izdani zaradi prekomerne hitrosti, zaradi pretežkega tovora, tehnične napake na vozilu, neustreznih listin ter kršitve pravne osebe.

Policija poudarja, da je bil nadzor predviden vnaprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.