Slovenija
24 ogledov

"Policija bo svoje delo opravljala avtonomno"

Veniger in Turk Anže Petkovšek
Veniger tudi uradno prevzel posle generalnega direktorja policije.

Stanislav Veniger, ki ga je vlada imenovala za generalnega direktorja policije, je tudi uradno prevzel posle od vršilca dolžnosti direktorja policije, Karola Turka. Imenovan je za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Kot je Veniger povedal pri primopredaji, je prepričan, da bo sodelovanje z notranjim ministrom Vinkom Gorenakom korektno, policija pa bo svoje delo opravljala samostojno in avtonomno.

Novi generalni direktor policije upa, da bo policijo vodil uspešno in da bodo uspeli zagotavljati visoko raven varnosti državljanov. Najprej se sicer namerava seznaniti z vsemi problemi, ki pestijo policijo, je napovedal.

"Na svoje sodelavce sem ponosen," je rekel Veniger, "še posebno na "operativce", za katere se ve, v kakšnih pogojih opravljajo svoje naloge." Prepričan je, da bodo naloge tudi v prihodnje opravljali vestno in zelo dobro. Od policijskih šefov bo zahteval, da ustvarjajo pozitivno klimo v kolektivih, ki jih vodijo. Ob tem kot eno od prioritet napoveduje tudi učinkovit boj proti finančni in gospodarski kriminaliteti.

"Policijo bo treba voditi odločno"

Minister Gorenak meni, da Veniger policijo prevzema v enem najtežjih trenutkov, torej v trenutku, ko so gospodarske in finančne razmere tako zaostrene, da bo treba policijo voditi relativno odločno. Ocenjuje, da je bila njegova izbira med petimi na razpis prijavljenimi kandidati najboljša.

Govora tudi o pogajanjih s policijskima sindikatoma

Novi generalni direktor policije je ob primopredaji zatrdil, da se bo trudil, da bodo policisti za svoje delo korektno plačani, hkrati pa upa, da bodo s pogajanji po razumni poti prišli do rešitve. Ob tem ni izključil tudi iskanja še preostalih notranjih rezerv.

Gorenak je dodal, da v masi za plače primanjkuje šest milijonov evrov in da se o tem s sindikati pogajajo, možnih pa je več rešitev. Najhujša stvar je odpuščanje, je dejal minister, zato bodo naredili vse, da s sindikati izpogajajo druge rešitve, ki bi odpuščanje preprečile.

Komentarjev 2
  • 1111 19:16 18.oktober 2012.

    ...seveda, kar gologlavo revše reče...avtonomno!

  • Klemen Zec 13:29 18.oktober 2012.

    Šala dneva, Policija bo delo opravljala avtonomno, ha, ha, ha,ha.... !