Slovenija
21 ogledov

Policija: "Če ne bo ukrepov, jih bomo izvedli sami"

Olimpija Maribor Stožice Anže Petkovšek
Sindikat policistov pripravlja odziv na nogometno tekmo v Stožicah med Mariborom in Olimpijo. Pojasnili bodo, zakaj so kazensko ovadili vse odgovorne.

Sindikat policistov Slovenije (SPS) bo danes predstavil razloge za podajo kazenskih ovadb zoper vse odgovorne v zvezi z dogodki na tekmi v Stožicah. Ob vzpostavljanju javnega reda in miru je devet policistov utrpelo telesne poškodbe, na stadionu je nastala večja materialna škoda, prav tako na enem od bencinskih servisov na Celjskem. Škoda je znašala 25 tisoč evrov, na črpalki pa so poleg tega pokradli za skoraj 500 evrov hrane in pijače.

Samo na povelje vodje

Kot pravijo, je iz posnetkov razvidno, da je policiste Posebne policijske enote (PPE) napadla skupina huliganov, med katerimi ni bilo t. i. šibkejših udeležencev. Vodstvo varovanja pa policistom ni odredilo izvedbe intervencije, s katero bi se lahko policisti zavarovali pred protipravnim napadom ter vzpostavili red. PPE se je zato umaknila s tribun. "PPE uporablja prisilna sredstva na povelje in odgovornost vodje," poudarjajo.

Dovolj imajo

Ker je bila s tem po njihovi oceni ogrožena tudi varnost policistov, bodo zato zahtevali ugotavljanje odgovornosti. "SPS ne bo dopustil, da bo zaradi neodločnosti in neizkušenosti posameznikov ogroženo zdravje in življenje policistov. Ne moremo pristati, da se bodo organizacijski ukrepi in policijska taktika ukrepanja spremenili šele takrat, ko bodo nastale hujše ali najhujše posledice. Zato bomo v primeru, da ne bodo povzeti primerni ukrepi za ugotavljanje odgovornosti, ukrepe za ugotavljanje odgovornosti izvedli sami."

V zvezi s tem dogodkom preberite še:
Zmaji "nažgali" vijolice, Viole skurile Stožice
Stožice: ena oseba pridržana

Olimpija Maribor Stožice | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 2
  • jurij 19:37 19.september 2011.

    Zakaj policija ne strelja na te izmečke?

  • 1111 16:58 19.september 2011.

    ...imate jajca?...sej... blablabla...