Slovenija
23 ogledov

Policija danes v novi akciji

alkotest, policija Žurnal24 main
Le po šestih dneh policija v novi preventivni akciji; začenja se akcija 0,0 šofer - trezna odločitev, ki bo tokrat usklajena z vseevropsko akcijo za zmanjšanje prometnih nesreč zaradi alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi z imenom Alkohol in droge.

"Ta teden bo znova potekala preventivna akcija 0,0 šofer, ki bo trajala do nedelje. V tokratnem, evropsko usklajenem nadzoru bomo policisti poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah," napoveduje policija na svoji spletni strani.

Policisti bodo po vseh državi preverjali vožnjo pod vplivom alkohola, kot tudi vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil.

Pihalo več kot 11 tisoč Slovencev

Policija je od 15. do 24. maja, ko je izvajala akcijo 0,0 šofer - trezna odločitev, odredila 11.138 alkotestov, od katerih jih je bilo 419 pozitivnih. Policisti so pri tem začasno odvzeli 329 vozniških dovoljenj in pridržali 18 oseb, v 121 primerih pa so odstopili od pridržanja, so sporočili s policije.

"Lani sta bila število in delež smrtnih nesreč, ki nastanejo pod vplivom alkohola, najnižja doslej, pristojni organi pa si prizadevamo, da bi število prometnih nesreč z najhujšimi posledicami še zmanjšali," pri tem poudarijo na policiji.

Tokratna akcija je že druga letos. Prvi del akcije je potekal od 15. maja do 24. maja, ponovila pa se bo še v novembru in decembru (od  6. do 15. novembra in od 1. do 20. decembra). V akciji sodelujejo policija, Javna agencija RS za varnost prometa, inšpekcijske službe, strokovne institucije in nevladne organizacije.

Komentarjev 1
  • Pepe007 09:42 01.junij 2015.

    V članku pogrešam mnenje ZPS, ki običajno napiše, kaka so pravila ob akcijah in razprodajah.:)