Slovenija
97 ogledov

"Policija deklice ni našla, z babico sta sami prišli"

munc markač Boštjan Tacol
"Policija deklice ni našla. Z. K. se je z vnukinjo sama pojavila na policiji," je Matic Munc zapisal na svojem Facebook profilu.

Ozadje primera koroške deklice se zapleta naprej in/ali globlje. Matic Munc je na svojem Facebook profilu zapisal, da dogodki zadnjih 14 dni (pripor njega in njegove sodelavke Natalije Markač, pridržanje žene Jerneje, "180 stopinjski obrat družine Kaker, izdaja odvetnika Verstovška, izsiljevanja Policije in neznancev ...) napeljuejo na misel, da je primer koroške deklice veliko širši od zgolj boja za zaščito oškodovanke spolnega nasilja."

"Kratka analiza z nekaj odprtimi vprašanji ..."

Mediji so takoj po aretaciji začeli očrnitev njegovega dela in imena, pravi Munc. Anonimneži so govorili o velikih vsotah denarja, ki naj bi jih zahteval za svetovanje. Vprašanje plačil (več deset tisoč evrov) je bila osrednja tema, ki je v javnosti zbujala vprašanja. Dekličin oče je po izpustitvi iz pripora sicer svojo zgodbo nekoliko spremenil (zdaj trdi, da ni dajal denarja meni), vendar je bila škoda narejena, pravi Munc in dodaja: "Njegov oče je še dan pred mojo in Natalijino aretacijo s pisno izjavo potrjeval, da ga policija izsiljuje, skupaj z odvetnikom Verstovškom in dekličinmim očetom. Kasneje je to tudi storil, v ustni ovadbi je poleg dveh članov ekipe in Jerneje ovadil tudi Draga Kosa."

Irma Pavlinič Krebs dedkova "prijateljica iz otroštva"

Vpliv odvetnice Irme Pavlinič Krebs je velik, razmišlja Munc in navaja, da je prijateljica iz otroštva dekličinega dedka, osumljenca spolne zlorabe. "Pavlinič Krebsova je naredila lažno prvo tožbo za dodelitve otroka, njene laži pa je takrat sodišče v SG potrdilo in otroka dodelilo materi."

"Mafijska opozorila"

Zadnji teden smo bili priče različnim provokacijam. Trije neznanci so napadli in porezali aktivistko Akcije!, rubežnik se je pojavil na domu Natalije nekaj dni po koncu pripora (sodne pošte Natalija ni dobila, dolg ni sporen ... ), v sredo in četrtek so se zgodili še ne povsem definirani napadi na tožilko. "Način izvedbe provokacij kaže na mafijska opozorila, delno pa lahko sposobnosti napadalcev opišemo tudi kot "trenirane", torej gre za odrasle ljudi, ki so v življenju opravili kakšno specifično usposabljanje," še poudarja Munc.

Komentarjev 2
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 23:57 07.april 2012.

    vse tako izgleda kot da slovenija ni del EU-ja,kajti tam pedofilijo države preganjajo,pri nas pa vse tako izgleda,kot da jo oblastniki na vse pretege ščitijo.Ta primer je zrel za EU sodišče za človekove pravice.

  • Darko 23:44 07.april 2012.

    Tam kjer je kos je kosrupcija, al kaj?