Slovenija
53 ogledov

Policija išče neznanca v črnem

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Po trojnem umoru v Volovniku policija nadaljuje intenzivno preiskavo. Ključ do odgovorov na številna vprašanja je menda neznanec, ki se je večer pred umorom smukal okoli hiše tragedije.

Po poročanju Dnevnika je policija že zaslišala edinega preživelega člana štiričlanske družine Zakšek, 23-letno hčer Nensi. Ponjo je najverjetneje po naključju le nekaj ur pred pomorom preostalih treh članov družine, 63-letnega Stanislava, 45-letne Dragice in 21-letnega Denisa, prišel njen partner, ki se je dan prej, kot je pričakoval, vrnil s službene poti. Odpeljala sta se k njemu domov, kjer sta tudi sicer prebivala.

Najbližji sosed Zakškovih je za Dnevnik povedal, da je začel njihov pes v sredo ponoči okoli 4. ure na ves glas lajati, čeprav je sicer že dokaj naglušen. A sosed je menil, da je slišal le divjad.

Nensi naj bi po virih blizu časnika policiji povedala, da je v torek zvečer opazila neznanca v črnih oblačilih, ki naj bi se sumljivo gibal v okolici družinske hiše. Ta stoji na začetku vasi in dokaj na samem, v bližini pa so gozd in travnato pobočje, zato se je lahko človek dokaj preprosto prihulil. Sovaščani trdijo, da ob takšni uri v vasi ne bi pričakoval žive duše.

Je Denis skušal pobegniti?
Kot še poroča časnik, so se morilci nad Stanislava in Dragico spravili v njuni spalnici, medtem ko naj bi preiskovalci truplo sina Denisa našli nekoliko stran v bližini enega od oken. Dejstvo, da je ležal na trebuhu, naj bi kazalo, da je poskušal morilcu oziroma morilcem ubežati. Pri tem vedo vaščani povedati, da je Denis doma prespal le redko, saj je v času, ko si je pri starših urejal stanovanje, živel s svojo punco.

Trupli njegovih staršev je ogenj, ki je sledil eksekuciji, močno poškodoval, gasilce, ki so po klicih sosede – ta je zjutraj okoli pol šestih na poti v službo prva opazila ogenj – prihiteli na kraj dogodka, pa je presenetila silovita moč požara. Ogenj naj bi bil zaneten le okoli pol ure prej.

Policija molči in išče dalje
Tiskovni predstavnik PU Krško Robert Perc je danes sporočil, da policija zaenkrat ne predvideva nove novinarske konference, saj zaenkrat ni nobenih novih dejstev in okoliščin, ki bi jih lahko posredovali javnosti. Še vedno pa policija vse, ki bi karkoli vedeli o zločinu, poziva, naj to javijo na številko 113 ali na anonimno številko 080 1200.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.