Slovenija
5422 ogledov

Policija: Najstniki brez mask popivajo na igriščih

zivljenje 17.09.13. alkohol, alkoholizem, mladi, mladoletniki, foto: shutterstoc Shutterstock
Zbiranja mladih na igriščih vseh večjih mestih.

"Kljub stalnemu nadzoru in dokaj visokim globam,  še vedno zaznavamo številne kršitve ukrepov za omejevanje epidemije covid-19," pravi namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

Mladoletniki popivajo na igriščih

Policisti so v preteklem tednuv Ljubljani naleteli na več skupin mladostnikov, ki so se zbirali na otroških igriščih, kršili prepoved druženja, popivali in niso nosili mask. Taka druženja se po zaznavah policije dogajajo predvsem v večjih mestih. 

Tako so tudi policisti v Kopru prejeli prijavo o druženju mladih brez mask, ki so na prostem poslušali tudi glasno glasbo. Še eno anonimno obvestilo so prejeli v Kopru, tokrat ni šlo le za mladoletne, pač pa je pred nekim gostinskim lokalom pila večja skupina ljudi, ki niso nosili mask, poleg tega pa so nekateri med njimi tudi kršili prepoved prehoda meje. 

Zasebne zabave tudi v garažah

Policisti so v preteklem tednu naleteli tudi na nekaj zasebnih zabav, ki so potekale v stanovanjih ali garažah, udeleženci pa so bili alkoholizirani in glasbo poslušali tako na glas, da so motili sosede. Na zabavi v nekem stanovanju je bilo tako kar 13 ljudi.

Policija je v preteklem tednu prejela 180 prijav občanov glede kršitve odlokov za zajezitev koronavirusa, v mesecu novembru je bilo takih prijav 900, oktobra 650, skupaj od pomladi, ko so bili uvedeni prvi ukrepi pa 4200. 

Uživanje pijače ob stojnicah

Še vedno imajo policisti težave z ljudmi, ki prevzemajo pijačo in hrano v lokalih in na stojnicah, kjer se do ponedeljka še toči alkohol. "Če je dovoljen prevzem, še ne pomeni, da je dovoljeno tudi konzumiranje. Še vedno je namreč obvezno nošenje maske," pravi Pečjak.

Na celjskem so policisti pri nadzoru prometa naleteli na voznico, ki je prevažala kar pet sopotnic, pri sebi so imele ogromno hrane in novoletnih okraskov, za kar policija sumi, da je bilo ukradeno, odkrili pa so tudi, da so nekatere potnice kršile prepoved prehajanja občinskih meja.

Policijska ura se lepo spoštuje

Policija pa ugotavlja, da državljani ukrep prepovedi gibanja po 21. uri lepo spoštujemo in da je kršitev manj, kot v prejšnjem obdobju. 
Pečjak je opozoril na objave na spletnih omrežjih, v katerih posamezniki trdijo, da je policija neupravičeno izvajala represijo. Pečjak poudarja, da policisti kršiteljem vedno najprej izrečejo najmilejši ukrep, ki je opozorilo, če to ne zaleže, pa ukrepe stopnjujejo. Policija je v zadnjem tednu dnevno opravila več kot 200 nadzorov in izrekla 617 plačilnih nalogov, v večini zaradi prepovedi prehanja meja, omejitve gibanja in prepovedi prehajanja meja občin.

Največ opozoril je bilo izdanih v Celju, 404, sledijo Ljubljana, Maribor in koper. Največ glob, 201, so napisali v Ljubljani, sledi Novo mesto s 199. 

 

 

 

Komentarjev 20
  • Eddie 18:21 04.december 2020.

    Alkohol je tako ali tako razkužilo... Država pa bi tako najraje videla, da so ljudje vsak zase, zaprti v svoje gajbice... po možnosti še vsi skregani. En največjih sovražnikov vsake politike je vedno bila in bo enotnost ljudstva.

  • Avatar MS
    MS 17:06 04.december 2020.

    AKTUALNI NEEFIKASNI UKREPI Če se med 21. in 6. uro zjutraj nahajate zunaj v skupini in ne nosite maske, so to tri kršitve in tri globe v skupni višini 1200 evrov. Če ste ob tem še neupravičeno v regiji zunaj ...prikaži večj svojega stalnega prebivališča, pa to nanese še dodatnih 400 evrov. Če nekdo krši karanteno, so kazni: od 400 do 4000 eur! ZAGOTOVO EFIKASNI UKREPI (predlog) Ob kršenju kateregakoli od veljavnih ukrepov brezpogojna 3-mesečna zaporna kazen!

  • Decko 17:04 04.december 2020.

    Svaka cast. Naši vrli vladajoči tko odkrivajo toplo vodo. Uktepi so stokrat bolj škodljivi kot sama korona.