Slovenija
14 ogledov

Policija ni uvedla postopka

Vseslovenska vstaja Anže Petkovšek
Policija ni uvedla postopka zoper domnevne organizatorje 1. vseslovenske ljudske vstaje, ki je bila 21. decembra lani v Ljubljani.

Tako Združenju Sever, Zvezi veteranov vojne za Slovenijo, Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) ter Stranki TRS ne bo treba plačati zagrožene globe.
Predlog za uvedbo postopka zoper omenjene štiri organizacije je bil podan januarja letos, obnvestilo o neuvedbi postopka pa so prijele pretekli teden.

V obvestilu je zapisano, da se je policija po pregledu in proučitvi zbranih dejstev in dokazov odločila, da odločbe o prekršku, za katerega je sicer zagroženih od 250 do 1500 evrov kazni, ne bo izdala.

Lubej še ni dvignil pošte

Januarja je policija predlog za uvedbo postopka podala tudi zoper Uroša Lubeja iz gibanja Vseslovenska ljudska vstaja, vendar slednji še ne ve, ali tudi zoper njega postopek ni bil uveden. Kot je dejal za STA, je pretekli teden dobil priporočeno pismo s policije, vendar pa ga do zdaj še ni utegnil prevzeti. Glede na to, da zoper ostale štiri domnevne organizatorje vstaje postopek ni bil uveden, sklepa, da enako velja tudi zanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.