Slovenija
24 ogledov

Policija obiskala delavce

sta_vegrad3_mm_120208 Žurnal24 main
Šest delavcev Vegrada, ki od ponedeljka vztrajajo v prostorih Vegrada v Velenju, je obiskala policija. Ker niso ugotovili kršitev, niso izrekli nobenega ukrepa.

Kot je za zurnal24.si povedala tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin, so policisti opravili nadzor in niso izrekli nobenega ukrepa, saj niso ugotovili nobene nepravilnosti.

Kot je pojasnil eden od delavcev iz Bosne in Hercegovine, je Vegrad 70 delavcem podjetja dolžan skupno okoli 110 tisoč evrov. Tuji delavci podjetja Gradve so že sredi aprila več dni vztrajali v prostorih Vegrada v Velenju, dokler niso dosegli izplačila dela obveznosti.

Kot je takrat pojasnil direktor podjetja Gradve Admir Hodžić, so dosegli izplačilo plač za januar in dogovor, da preostale tri neizplačane lanske plače prejmejo do 15. maja. Delavci so takrat napovedali, da bodo v primeru neizpolnjenega dogovora ponovno prišli v Velenje, napoved pa so v ponedeljek uresničili.

Vegrad se od začetka letošnjega leta sooča s hudimi likvidnostnimi težavami in blokadami računov, zaradi česar so motena tudi izplačila plač zaposlenim v Sloveniji. Vodstvo velenjske družbe si prizadeva poslovno in finančno prestrukturirati podjetje na podlagi sporazuma, ki so ga podpisali družba, ključna lastnika in dve banki.

Podjetje je v zadnjih mesecih z mehkimi ukrepi zmanjšalo število zaposlenih s 1700 na približno 1500, v letošnjem letu pa namerava število zaposlenih še zniževati, in sicer na okoli 1000. Podjetje letos načrtuje okoli 115 milijonov evrov prihodkov, kar je približno tretjino manj kot lani, in poslovanje s pozitivno ničlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.