Slovenija
19 ogledov

Policija ostro nad kršitelje

1/11
Žurnal24 main
Policisti PU Novo mesto so v petek izvajali poostren nadzor na avtocesti A/2, kjer so promet preusmerili skozi počivališče Starine.

Med poostrenim nadzorom so policisti ustavili 137 vozil. Zaradi kršitev so izdali 61 plačilnih nalogov, uvedli so sedem hitrih postopkov in napisali en obdolžilni predlog. Najpogosteje ugotovljene kršitve so bile neuporaba varnostnega pasu, nepravilna uporaba mobilnega telefona med vožnjo, neustrezna oprema, preobremenjenost vozil in nepravilno označen tovor.

V nadzoru so sodelovali tudi cestninski nadzorniki Darsa, ki so v 40 primerih izrekli globo zaradi neuporabe ali nepravilne uporabe vinjete. Policisti so med poostrenim nadzorom iz prometa izločili sedem vozil. Večkratnemu kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so vozilo zasegli, tri so izločili zaradi tehnične neustreznosti, enega zaradi preobremenitve vozila, enega zaradi nepravilno naloženega tovora in enega zaradi poteka registracije vozila.

Pri preverjanju dokumentov so ugotovili, da ena oseba nezakonito biva v državi. Tujca so namestili v Center za tujce in po končanem postopku izvedli odstranitev tujca iz države.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.