Slovenija
26 ogledov

Policija ostro nad pijane voznike

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Po vsej Sloveniji se danes začenja preventivna akcija 0,0 šofer - trezna odločitev, ki bo potekala do 24. maja. V tem času bo policija s poostrenim nadzorom skušala vplivati na voznike, da pred vožnjo ne uživajo alkohola oziroma opiti ne sedejo za volan, napovedujejo na policiji.

Policisti bodo v sklopu akcije poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na cestah ter vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Izvajali bodo tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb zakona o omejevanju porabe alkohola.

Tako bodo preverjali kje oziroma v katerih gostinskih lokalih so vozniki, ki so jih zajeli v poostrenem nadzoru, in udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku, uživali alkoholne pijače.

Policija poziva lastnike lokalov naj spoštujejo zakon

alkotest, policija | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V akciji poleg ministrstva za zdravje sodeluje tudi policija, javna agencija za varnost prometa, inšpekcijske službe, strokovne ustanove in druge nevladne organizacije, ki želijo zmanjšati škodljivo in tvegano rabo alkohola, prepovedanih drog ter drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu.

Tovrstne aktivnosti so načrtovane v petih časovnih termini, akcije bodo ponovili še v juniju, oktobru, novembru in decembru.

Policija poziva tudi organizatorje prireditev, lastnike lokalov ter trgovce, naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo določbe zakona o omejevanju porabe alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.