Slovenija
26 ogledov

Policija: poletno delo na Hrvaškem

Sprejem pri Goršku Saša Despot
Dva slovenska policista bosta med turistično sezono pomagala hrvaškim kolegom.

Eden od slovenskih policistov, ki v času turistične sezone odhaja na Hrvaško, bo deloval v Pulju in Poreču, drugi pa na Krku in Lošinju. Njuna glavna naloga bo pomoč slovenskim turistom, je po današnjem sprejemu obeh policistov povedal direktor policije Janko Goršek.

Nanju se bodo slovenski turisti lahko obrnili, če se bodo znašli v kakršnihkoli težavah, denimo na področju prometne varnosti, kršitev javnega reda in miru ali če bodo oškodovanci kaznivih dejanj.
Ne bosta nosila orožja
Po Gorškovem mnenju bo imela neposredna prisotnost policistov v slovenskih uniformah "pozitiven predznak med našimi turisti". Komunikacija s slovenskima policistoma, ki bosta delovala na območju Istre in nekaterih hrvaških otokov, bo potekala prek dežurnih policistov na operativno-komunikacijskih centrih.

Vendar pa policista ne bosta oborožena, vsi ukrepi bodo v pristojnosti hrvaške policije. Južni kolegi jim bodo morda že kmalu vrnili obisk – Goršek se je namreč z ravnateljem hrvaške policije že pogovarjal o možnosti, da bi vaški policisti v zimski sezoni prišli v Slovenijo oziroma da bi delovali na slovenskih smučiščih.

Komentarjev 1
  • Avatar tupatam
    tupatam 12:59 05.julij 2011.

    dejte no, ker gredo "delat" na Hrvaško, sprejem pri generalnemu...:(...lubi bog :)P