Slovenija
18724 ogledov

Policija preprečila praznično povorko. Organizatorje so prijavili.

Traktor Pixsell Fotografija je simbolična.
Lanskoletni dogodek so želeli speljati tudi letos, a jim je to preprečila policija.

V Brežicah so lansko leto člani Društva podeželske mladine dan po božiču pripravili tako imenovano Božično traktoriado. V okviru dogodka naj bi se s praznično okrašenimi traktorji popeljali po kraju in tako pri ljudeh na svoj način vzbudili praznično vzdušje. 

A dogodek je preprečila policija; kot poroča Posavski obzornik, so je tik pred začetkom povorke pred SIC Brežice, kjer je bilo za povorko pripravljenih 21 traktorjev, organizatorje presenetili policisti, ki so preprečili dogodek. 

Razočaranje med udeleženci in tudi občani je bilo veliko. Kot je za Posavski obzornik povedal predsednik DPM Brežice Karlo Budič, je tik pred dogodkom prišla policija z več avtomobili in preprečila traktorjem, da bi se podali na pot. Šlo je za anonimno prijavo občana. 

Policisti so traktoristom pregledali dokumente, pri nekaterih opravili tudi preizkus alkoholiziranosti. Budič je poudaril, da so se le želeli z okrašenimi traktorji popeljati po cestah občine, da bi jih ljudje gledali izza oken svojih hiš, niso ljudi pozivali k zbiranju, niti se niso imeli namena ustavljati. 

Izpostavil je nerazumljivost različnih kriterijev, ko se po eni strani ljudje lahko zbirajo v zaprtih prostorih - sicer z opravljenimi testi - po drugi strani pa se ne dovoli povorka vozil, kjer ne bi prihajalo do stika med ljudmi. 

Kako bo zoper traktoriste še ukrepala policija, bo jasno jutri.

PCT pogoj Center za testiranje Svet Več kot osem tisoč ponarejenih potrdil. Grozi zapor do petih let.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • PaPajapopi 08:12 27.december 2021.

    In diktatura se nadaljuje. Opozicija pa še kar naprej molči in ne ukrepa.

  • Avatar Leon
    Leon 07:35 27.december 2021.

    Na traktorje in pred parlament z gnojnico tako kot se spodobi .

  • nenad_brigita 20:46 26.december 2021.

    A so bili spet na delu hojsekovi hlapci? Včasih se jim je reklo policaji, danes pa so hlapci, klovni, hojsekovi ritolizniki......Reče hojsek: takoj k nogi, pa se vsi pomečejo na glavo, čivave.