Slovenija
21 ogledov

Policija prijela napadalca iz Belgoroda

Pištola Shutterstock Fotografija je simbolična.
Ruska policija je pridržala moškega, ki je osumljen, da je v ponedeljek v ruskem mestu Belgorod s streli ubil šest ljudi, so sporočili z ruskega notranjega ministrstva.

Moški naj bi poskusil iz mesta pobegniti na tovornem vlaku, a ga je policija opazila. Osumljenec je ob poskusu aretacije napadel policiste in enega z nožem zabodel v obraz in v roko. Prijeli so ga v torek zvečer.

Tiskovni predstavnik ruskega preiskovalnega odbora je medtem zatrdil, da bodo 31-letnega Sergeja Pomazuna kmalu zaslišali, danes pa bo sodišče odločalo o njegovem priporu.

Pomazun je osumljen umora šestih ljudi, kraje orožja in nabojev. Ob tem ga sedaj čaka še obtožnica zaradi uporabe sile proti policistu.

Ubil šest ljudi

Pomazun naj bi bil oboroženi napadalec, ki je v ponedeljek v streljanju v in pred trgovino za lov v Belgorodu ubil šest ljudi, med njimi tudi 14-letno in 16-letno dekle. Ubil je tri zaposlene v trgovini in dva mimoidoča, še ena ženska pa je bila v streljanju ranjena in je poškodbam podlegla kasneje v bolnišnici.

Policija je osumljenca, nekdanjega kaznjenca, iskala več kot 30 ur. Na terenu je bilo 1200 policistov, prebivalce mesta pa so v času iskanja svarili pred nevarnostjo in jih pozivali, naj, če je le mogoče, ostanejo doma. Sosednja Ukrajina je medtem močno poostrila varnostni nadzor na bližnjih mejnih prehodih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.