Slovenija
64 ogledov

Policija pripravlja aretacije

Madeleine McCann Praia da Luz Reuters
Sedem let po izginotju Madeleine McCann naj bi aretirali prve osumljence.

Britanska policija naj bi na Portugalskem pripravljala prve aretacije v primeru izginule britanske deklice Madeleine McCann, ki jo pogrešajo od leta 2007.

Aretacije naj bi se zgodile tri leta potem, ko so preiskavo prevzeli britanski preiskovalci, ki menijo, da njihovi portugalski kolegi niso bili dovolj uspešni. Na Portugalsko so po poročanju britanskih medijev odpotovali sinoči, aretirali pa naj bi tatove, ki so jih kot najverjetnejše osumljence identificirali pred dobrim tednom na podlagi analize podatkov mobilnih telefonov.

Trije moški so se po ugrabitvi deklice med seboj klicali in pri tem po podatkih policije izmenjali nenormalno visoko število klicev. Policisti so prepričani, da so roparji v letovišču že vlomili v apartma in izvedli rop, ko jih je deklica presenetila. Ker je roparje zagrabila panika, so jo odpeljali s seboj.

Pismo za sodelovanje

Reševanje primera je sicer tudi diplomatsko zapleteno, saj osumljeni niso britanski državljani, zločin pa se ni zgodil na btiranskih tleh.  Britanske oblasti so zato na Portugalsko poslale uradno pismo za pomoč tamkajšnje policije.

Starša deklice sta pismo opisala kot "pomemben napredek v preiskavi". Njun tiskovni predstavnik je povedal, da McCannova ne gojita prevelikega upanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.