Slovenija
3595 ogledov

Policija: Šarčev sekretar ni storil kaznivega dejanja

Marjan Šarec Epa
Policija je v primeru posredovanja Braneta Kralja pri kadrovanju na Uradnem listu končala postopek in o ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo.

Kot navajajo v policiji, se po trenutno razpoložljivih podatkih niso potrdili razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti.

Nekdanji generalni sekretar LMŠ Brane Kralj je, kot je znano, konec avgusta klical prvo nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović. Po njenih besedah naj bi ji rekel, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista. Prijovićeva je Kralja prijavila Slovenskemu državnemu holdingu in protikorupcijski komisiji. Pred slednjo so bili Kralj, Prijovićeva in predsednik LMŠ in premier Marjan Šarec minuli teden že zaslišani.

vlada RS Slovenija Šarec moral pričati pred komisijo

Novi sekretar že izbran

Šarec je sicer v izjavah za javnost zatrdil, da za klic ni vedel, ter ocenil, da je Kralj ravnal naivno, neizkušeno in nepravilno in da klic ni bil primeren, a da je "resnica nekje vmes in ni bilo tako brutalno". Kralj pa je pojasnil, da je želel zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat. Slednji je sicer po odmevni aferi kandidaturo za delovno mesto umaknil, češ da "ne želi sodelovati v političnih igrah", direktor Uradnega lista pa je postal Denis Stroligo.

Premier je sicer ravno danes, mesec in pol po izbruhu afere, za novega generalnega sekretarja stranke izbral Tomaža Simetingerja, ki bo po njegovih ocenah dal stranki novo energijo. O Kraljevi prihodnosti v stranki Šarec ni želel podrobno govoriti, povedal pa je, da "se bo o usodi Kralja odločalo v prihodnjih dneh, tednih, mesecih". "Kralj je član stranke, ne nameravamo ga izčlaniti, niti tega ne namerava sam," je še povedal predsednik LMŠ in s tem odgovoril na vprašanje, ali Kralj ostaja vpet v delo stranke.

Marjan Šarec Desna roka Slovenija Šarec novega generalnega sekretarja našel na kamniški občinski upravi

Uradni list | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar praufo
    praufo 15:25 15.oktober 2019.

    pa dejte ne tem portalu vse komentarje izbrisat, kaj čakate ... tole dela kot dela

  • wingspan15 11:55 15.oktober 2019.

    Šarca in njegovo vlado so se lotili z vsemi topovi. Še dobro, da ima tako debelo kožo. Se ga pa morajo res bati.

  • Avatar praufo
    praufo 19:43 14.oktober 2019.

    medtem ko imamo v sloveniji toliko zlatih maturantov, v a katere se vloži mnogo denarja za preverjanje znanja, se najde faliran študent, ki se še hvali koliko popravnih izpitov je imel in postane predsednik vlade in se daj beremo o ...prikaži več nekem skretarju (skretarju), sej je isti stranju drugo pakovanje, pa dejte no, to je totalna farsa, pej čšarc nazaj na radio gaga, pa delej kar zneš, pa klobasaj še naprej, kdor te bo poslušal