Slovenija
33 ogledov

Policija spet v akciji

Pešec Youtube
Med jutrišnjim dnem in 18. oktobrom bo potekal drugi del akcije za večjo varnost pešcev. V tem času bomo policisti preverjali, ali tako pešci kot vozniki upoštevajo cestnoprometna pravila.

Predvsem v jesenskih in zimskih mesecih se zgodi največ prometnih nesreč z udeležbo pešcev, saj so temnejši deli dneva daljši in je vidnost pešcev v cestnem prometu slabša. Zato je za boljšo vidnost pomembno, da pešci uporabljajo svetlejša oblačila in odsevna telesa, vozniki pa predvidijo njihovo prisotnost na izpostavljenih mestih ter njihova ravnanja v cestnem prometu. 

V devetih mesecih letošnjega leta je v prometnih nesrečah umrlo že 11 pešcev; v enakem obdobju lanskega leta 8 pešcev. Delež umrlih pešcev se je glede na vse udeležence, ki so umrli v prometnih nesrečah, v letošnjem letu tako povečal z 9 na 11 odstotkov.

Glavna cilja akcije, kot poudarja policija, sta zmanjšanje števila prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci, ter zmanjšanje teže posledic teh prometnih nesreč in - kot drugi cilj - povečanje uporabe odsevnih teles pri pešcih, ki so izpostavljeni zmanjšani vidljivosti in tako tudi tveganjem za prometno nesrečo.

Poleg tega je namen akcije med drugim znižati povprečne hitrosti znotraj naselij na 47 km/h.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.