Slovenija
27 ogledov

Policija svari pred dvori

Na vseh vhodih v Celovških dvorih so nalepljeni listi, ki opozarjajo na več krim Žurnal24 main
Celovški dvori. Zaradi nove soseske bo več kriminala, so policisti opozorili Šiškarje.
Prometna signalizacija. Na križišču pri Celovških dvorih mnogi vozniki po Celovški cesti prevozijo rdečo luč, tudi mestni avtobus, pravi ena od bralk. Na PUL menijo, da je signalizacija primerno urejena, so pa na tem križišču od njene postavitve obravnavali eno prometno nesrečo zaradi vožnje skozi rdečo luč. Evidence o vseh kršitvah nimajo, na križišču pa občasno izvajajo poostren nadzor.

Ljubljana. “Na problematiko v Celovških dvorih je opozoril tudi predstavnik policijske postaje Šiška,” je Vesna Kos Bleiweis, predsednica sveta Četrtne skupnosti Šiška, potrdila informacijo, da jih je policija posvarila pred povečanjem kriminala v največji stanovanjski soseski v državi.

“Namen policije je opozoriti na samozaščitno ravnanje,” je povedal Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana (PUL), in dodal, da to počnejo tudi drugod, ko tako kot v Celovških dvorih zaznajo več odklonskih dejanj – o tatvinah registrskih tablic, razbitem oknu, motenju nočnega miru, dirkanju po garažah in podobnem smo poročali v Žurnalu24.

Policija je tudi povečala število obhodov soseske, zaradi tega in 24-urnega varovanja pa je po Stojnškovi oceni v zadnjem tednu manj kaznivih dejanj. To so potrdili eden od varnostnikov Sintala in nekateri stanovalci.

“Kot na Divjem zahodu”
Malo drugačno stanje opisujejo stanovalci na forumu o Celovških dvorih, kjer pišejo, da je “policija skoraj inventar” in da je “tako kot na Divjem zahodu”. Drugi opozarjajo na tatove, ki so jim pred blokom ukradli pohištvo, ko so ga nosili v stanovanje, ena od uporabnic foruma pa pravi: “Glede teh narkomanov je katastrofa. Ko sem šla v stanovanje, sem na stopnišču videla igli. In potem naj otroku pustim ven?”

Med našim obiskom se je večina sogovornikov kljub zadnjim dogodkom počutila varno. Moti jih le, da imajo vsi dostop do blokov in garaž, kar smo ob obisku opazili tudi sami, saj smo lahko brez ključev prišli kamorkoli. Moti jih tudi, da atriji niso ograjeni, saj ima tako vsak dostop do stanovanj.

Zelo kritičen do življenja v Celovških dvorih je bil le eden od naših sogovornikov, ki ni želel biti imenovan, ker se boji, da bi izgubil neprofitno najemno stanovanje. “Ukradli so mi tablice na avtomobilu, našega hišnika so napadli, sosedu so razbili okno, poleg tega pa lahko vsi pridejo do vrat mojega stanovanja. To ni varna soseska,” je povedal.

Zaradi takih dogodkov bo konec marca sestanek stanovalcev z vsemi, ki upravljajo in nadzorujejo sosesko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.