Slovenija
39 ogledov

Policija ta teden v poostren nadzor

vozniško dovoljenje Saša Despot
Policija bo ta teden dodatno preverjala psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah ter gostinske lokale, kjer so kršitelji uživali alkoholne pijače.

Z današnjim dnem se začenja prvi del preventivne akcije 0,0 Šofer - trezna odločitev, ki bo trajala do 12. junija in v kateri bodo policisti preverjali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah.

"Policisti bomo med 6. in 12 junijem po vsej Sloveniji preverjali vožnjo pod vplivom alkohola, kakor tudi vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil," pojasnjujejo na Policiji.

Nadzirali bodo tudi lokale

Izvajali bodo tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb zakona o omejevanju porabe alkohola, tako da bodo preverjali, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku, uživali alkoholne pijače.

Skupaj z Javno agencijo RS za varnost prometa, izpitnimi centri in centri varne vožnje bodo osveščali mlade voznike oz. voznike začetnike o nevarnostih alkohola, zato bodo ti ob opravljenem preiskusu silikonsko zapestnico s sloganom Furam 0,0.

Jeseni ponovitev akcije

Policija bo akcijo ponovila v novembru in decembru (4. do 13. novembra in od 2. do 20. decembra).

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
  • jakec1575 13:38 06.junij 2016.

    Ko bi vi vedeli,kako lahko pridejo v vaš racunalnik. Z enim navadnim klikom like, na ponujeni strani. In imajo pogled na vase namizje in vse kar pocnete. Če hocete anonimnost, se dedigitalizirajte.

  • nergač 13:13 06.junij 2016.

    Si pa zelo naiven, če v to res berjameš.

  • zdrej 12:35 06.junij 2016.

    Rabimo še nekaj naredit. A gremo v popust ali gremo v akcijo?