Slovenija
40 ogledov

Policija: "To nas ne bo omajalo pri boju s kriminalom"

Jurij Ferme GPU
Težak udarec za policijo. Sodišče se je v procesu Balkanski bojevnik skoraj vsem domnevnim članom združbe Dragana Tošića odpravilo pripor, saj naj bi policija dokaze zbrala nezakonito.

"Pri policiji ne komentiramo odločitve sodišč. Današnja odločitev pa nas je presenetila," se je odzval direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Jurij Ferme.

Danes je namreč ljubljansko sodišče po tehtanju, ali je policija zakonito zbrala dokaze proti domnevni kriminalni združbi v procesu Balkanski bojevnik, za večino odpravila pripor. Za rešetkami jih je ostalo le še pet, in sicer pet tistih, ki jih bremenijo italijanski in urugvajski dokazi.

Ferme je poudaril, da so policisti in kriminalisti v celoti delovali zakonito in pod usmeritvami Specializiranega državnega tožilstva: "Počakali bomo, kaj so glavni argumenti za tako odločitev."

Ne bo jih omajalo

"To jemljemo kot neprijeten dogodek, ki nas ne bo omajal na naši poti v borbi s kriminalom," poudarja Ferme. Dokazi, ki so bili pridobljeni od tujih pravosodnih in varnostnih organov, so bili po zatrjevanju policije  pridobljeni v skladu z veljavnimi predpisi.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 11:22 08.november 2012.

    A da bi se spomnili aretacij zaradi davčnih utaj in ugotavljanja izvora premoženja , to vam pa ne pade na vašo trdo betico ! Kako se lahko nekdo , ki je konćal pomožno šolo, nikdar bil v službi , vozi z oooo 6 !

  • Žurnalček 11:18 08.november 2012.

    Da si pošten , bi odstopil, kajti ti nimaš več kaj sodelovati v borbi proti organiziranem kriminalu ! Svoje znanje si pokazal in si po tem vprašanju volno !

  • vladek 07:30 08.november 2012.

    Sedaj se vidi kdo je taglavni v Sloveniji PS na čelu s opankarjem,kateri dela po navodilih tamalga milančeka.Bog čuvaj Slovenijo.