Slovenija
60 ogledov

Policija v novo akcijo, tokrat tudi z nagradami

Policija Profimedias
Od petka, 4. novembra, pa do nedelje, 13. novembra bo na slovenskih cestah potekala preventivna akcija 'Slovenija piha 0,0'. Med drugim bodo v okviru akcije policisti podarjali vstopnice za decembrski koncert Policijskega orkestra, Tanje Žagar in Zlatka.

"Namen akcije, bliža se namreč tudi Martinovo in čas praznovanj, je osveščati voznike o nezdružljivosti alkohola z udeležbo v prometu, zmanjšati število opitih in omamljenih voznikov, a obenem tudi nagraditi tiste, ki spoštujejo pravila in za volan ne sedejo pod vplivom različnih substanc," je zapisano na spletni strani policija.si.
 
Policija tako konec tedna začenja letos že drugi del akcije 0,0 šofer, v okviru katere poteka dodaten preventivni projekt Slovenija piha 0,0, ki ga skupaj pripravljaj Ministrstvo za zdravje, Javna agencija RS za varnost prometa in policija.

"5.450 voznikov, ki bodo pri preizkusu alkoholiziranosti napihali 0,0, bo prejelo letak, od katerih bodo nekateri prinašali brezplačno vstopnico za obisk decembrskega koncerta, na katerem bodo svojo ustvarjalnost združili Tanja Žagar, reper Zlatko in Policijski orkester," še najavlja slovenska policija.
 
Število alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč se je v letošnjem letu povečalo. V prvih osmih mesecih je bilo za kar 25 odstotkov več alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani, opozarja policija. Alkohol poleg hitrosti ostaja eden poglavitnih dejavnikov za nastanek najhujših prometnih nesreč.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • ode 08:16 02.november 2016.

    Najprej korenček, nato palica.

  • allstarr111 23:06 01.november 2016.

    NABIRKA se reče temu po domače, Crkveni ne pobirajo v gostilni poleg cerkev, le rdeći so tako nasilni da si omislijo termin :)

  • izRODEk 21:19 01.november 2016.

    Evo, sem se logiral, da napišem, da raje napiham kot, da bi moral Tanjo Žagar poslušat! :)Torej, ker denarja za popravilo cest ni, bomo krivca iskali v alkoholu in tako zagotovili sredstva za sanacijo cest. Že videno.Narod ...prikaži več moj, zbudi se.PS: Policijski orkester je dober. Vojaški je za en drek, policijski pa deluje kot mora.