Slovenija
35 ogledov

Policija: Vse je bilo po črki zakona

Penko je lani na novinarski konferenci zatrdil, da je imel v času aretacije v ro Žurnal24 main
Primer Penko. Očitke o nezakonitem delovanju kriminalistov policija zavrača. Penko pa vztraja, da so policisti in tožilci zlorabili položaj, kar bo skušal tudi dokazati na sodišču.

Očitke o nezakonitem delovanju kriminalistov, nezakoniti aretaciji in izvajanju prikritih preiskovalnih ukrepov brez dovoljenj pravosodnih organov policija zavrača. "Policija je opravila vse postopke zakonito v skladu z veljavnimi predpisi in pravili stroke," so danes dejali o primeru Čista lopata oziroma Boštjanu Penku, ki je danes na sodišče vložil odškodninski zahtevek v višini 1,5 milijona evrov z zakonitimi zamudnimi obrestmi iz naslova premoženjske in nepremoženjske škode.

Penko je na sodišče vložil odškodninski zahtevek v višini 1,5 milijona evrov. Povračilo škode zahteva neposredno od povzročiteljev. Več v članku Penko zahteva milijonsko odškodnino.

Policija je v sporočilu za javnost poudarila, da je preiskavo začela zaradi razlogov za sum storitve kaznivega dejanja. Obvestili so tožilstvo, ki je začelo z usmerjanjem postopka. Nato so začeli zbirati obvestila "tako s klasičnimi kot tudi prikritimi policijskimi ukrepi, vsi ukrepi in postopki v tem okviru so bili izvedeni zakonito," pravijo.

Pridržanje so osumljencema Ivanu Zidarju in Penku odredili v skladu s pogoji Zakona o kazenskem postopku, pravijo. Poudarjajo še, da je policija v vsakem primeru na podlagi zakona ob razlogih za sum uradno pregonljivih kaznivih dejanj dolžna izvršiti vse potrebne ukrepe v skladu z veljavnimi predpisi. Te aktivnosti so izvajali tudi v omenjenem primeru, vztrajajo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.