Slovenija
17 ogledov

Policija zoper Popoviča zaradi razžalitve

primorska 01.06.2011, koper, boris popovic, barbara milavec primorska 01.06.2011, koper, boris popovic, barbara milavec
Koprski kriminalisti so se odzvali na obtožbe koprskega župana o izkoriščanju položaja. Napovedujejo vložitev predlogov za pregon zaradi žaljive obdolžitve in razžalitve.

Konec preteklega tedna je bil na spletu objavljen posnetek, v katerem je koprski župan Boris Popovič dejal, da "celotna koprska kriminalistična policija in tožilstvo delata na meni. To je izkoriščanje položaja do onemoglosti".

"Takšne izjave, predvsem način podajanja mnenja, najostreje zavračamo in obsojamo, saj gre za očiten poskus diskreditacije koprske kriminalistične policije in posameznega kriminalista. Policija deluje strokovno, nepolitično in skladno z veljavno zakonodajo, pri preiskovanju kaznivih dejanj pa zagotovo ne pristransko, niti politično niti kako drugače," je dejal direktor PU Koper Danimir Rebec.

Zanikal je, da bi v javnost odtekali zaupni podatki in da bi bile hišne preiskave načrtovane. "Vsekakor se kriminalisti ukvarjajo z resnim gospodarskim kriminalom, kar je tudi prioritetno
področje dela naše PU. V zadnjih letih je podanih vse več kazenskih ovadb s področja gospodarske kriminalitete, tudi zoper javne uslužbence oziroma uradne osebe. Prav tako se iz leta v leto znatno povečuje ugotovljena protipravna premoženjska korist, ki je posledica gospodarskih kaznivih dejanj," je poudaril Rebec.

Kot je dejal, ne bodo dopustili, da bi kdorkoli vplival na potek preiskav, še posebej ne s tovrstnimi diskreditacijami.

Podal predlog zaradi razžalitve

Kriminalist, ki ga je koprski župan izpostavil, je že podal predlog za pregon zoper koprskega župana zaradi suma storitve kaznivega dejanja žaljive obdolžitve in kaznivega dejanja razžalitve. Odzvala pa se je tudi Policijska uprava (PU) Koper. Na Generalno policijsko upravo so poslali pobudo za podajo predloga za pregon zoper koprskega župana zaradi kaznivega dejanja žaljive obdolžitve policije, ki bi ga podala Policija kot ustanova.

Poskus diskreditacije zavračajo

Odzvali so ste tudi v policijskem sindikatu. V izjavi so zapisali, da so v poročanju navedena "namigovanja in laži", s katerimi se poskuša diskreditirati koprske kriminaliste. "Pri tem pa se uporabljajo besede ali besedne zveze, ki temeljijo na trditvah, da kriminalisti PU Koper zlorabljajo svoj uradni položaj, pri njihovem delu pa naj bi bilo vodilo osebni ali politični in ne izključno pravni razlogi."

Še enkrat so poudarili, da se kriminalistična policija ukvarja z odkrivanjem in preprečevanjem kaznivih dejanj, svoje delo pa opravlja zakonito, strokovno in profesionalno ter politično nepristransko. "Vsak poskus javne diskreditacije je torej popolnoma odveč in ga z vso odgovornostjo v celoti zavračamo," so zapisali. "Slovenija bo kot država dobro delovala le, če bo vsak dobro opravljal svoje delo in v tem primeru ga kriminalistična policija PU Koper zagotovo opravlja dobro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.