Slovenija
53 ogledov

Policijska letalska enota rešuje življenja

Policijska letalska enota
1/3
policija.si
Nagradna igra policije. Nagrajenki so predstavili delo Letalske policijske enote. Policijski helikopter letno opravi 200 ur letenja.

Slovenska policija se z več akcijami svoje delo trudi približati ljudem; nedavno so pripravili celo nagradno igro, v kateri so obljubljali ogled Letalske policijske enote. Nagrajenka je Dominika Brecelj, ki se je kot ljubiteljska planinka že soočila z uporabnostjo omenjene enote; julija lani je s soplezalcem plezala proti dvatisočaku Šitna glava nad Vršičem, ko je soplezalec zdrsnil in se poškodoval, zaradi česar nista mogla nadaljevati poti. V reševanje se je vključil policijski helikopter.

Helikopterji so z vidika učinkovitosti postali praktično nenadomestljiv pripomoček policije pri urejanju in nadzoru cestnega prometa, zasledovanju storilcev kaznivih dejanj, nadzoru državne meje, predvsem pa pri reševanju ob naravnih nesrečah in nesrečah v gorah, pri prevozu dojenčkov v inkubatorjih, hudo bolnih in poškodovanih.

Kot poudarja Robert Kralj, pomočnik poveljnika Letalske policijske enote, je nešteto primerov, ko so helikopterji v približno 200 urah letenja letno učinkovito priskočili na pomoč in rešili precej življenj in to ne le pri reševanju v gorah, čeprav so ti primeri v javnosti najbolj poznani. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.