Slovenija
32 ogledov

Policijske ure ne bo

Kočevski župan Nik Rovan
Stop. Gibanje se lahko omeji le v izjemnih primerih, zdaj pravijo v Kočevju.

Kočevje. “Hora legalis bi pomenila poseg v osebne pravice posameznika, ki jih je mogoče po ustavi omejiti le v izjemnih primerih, in to z zakonom, nikakor pa z odlokom lokalne skupnosti,” pravi Marta Briški, direktorica občinske uprave v Kočevju. Župan Vladimir Prebilič je namreč zaradi povečanega vandalizma v občini razmišljal, da bi z novim odlokom o javnem redu in miru mlajšim od 16 let prepovedal zbiranje na javnih mestih po 22. uri.

Briškijeva dodaja, da je omejitev gibanja možna le v izjemnih primerih in da je osnovna pravica vsakega posameznika, da se svobodno giblje. V Kočevju bodo tako vandalizem poskušali ustaviti z redarji in videonadzorom problematičnih krajev, kjer se zbirajo mladi.

Komentarjev 2
  • privat 11:08 09.oktober 2011.

    kaka je to kočevska družba..?? Nakup ciganskih naselij ,pridobitev evropskih sredstev za preselitev ciganov...potem pa prodaja te poceni kuplene zemlje kot gradbene parcele,in to vse pod privat zemlja...javni denar za preselitev ciganov! Privat izkopiček v razliki ...Kaj ni to kaznivo?? ...prikaži več Kaj ni to vredno pregona?? Kje pa...naši plavi angeli spijo če se gre za posege županov...

  • privat 15:24 03.oktober 2011.

    župan pa še ni odstopil...Zdaj pa bojo napadli socialna nadomestila,pokradli še kaj je ostalo in mladina bo jezna..??' Kar naj mladina pokaže jezo!!