Slovenija
33 ogledov

Policijski avto vzvratno na avtocesti

Policijski radar Žurnal24 main
Nevarno. Policist se je na avtocesti zunaj vozila gibal brez odsevnega brezrokavnika.

“Policist je stal na avtocesti brez svetlobnega odsevnika in očitno je bilo, da je pred tem po avtocesti vozil vzvratno. Policist je meril hitrost z ročnim 
radarjem.”

Narobe parkiran avto

Tako nam je sporočil voznik, ki je v nedeljo, 26. junija, okoli 11.30 peljal po štajerski avtocesti mimo dovoza iz Celja. Policijski avto je bil parkiran na delu cestišča, ki je polno pobarvan, čeprav ni imel prižganih utripajočih luči, torej ni imel zakonske podlage za takšno parkiranje.

Priznali napako

Na Policijski upravi (PU) Celje so potrdili, da je bil policist brez svetlečega brezrokavnika. Morda mu ga ni uspelo nadeti, ker je “zaznal hujšo kršitev”, so dodali. Naši viri pa trdijo, da je meritev opravljal dobrih 20 minut.

Vzvratne vožnje po avtocesti in napačnega parkiranja na PU Celje niso zanikali; odgovorili so, da je na avtocesti “težko v celoti izpolniti merila in določila glede postavitve službenega vozila policije, ki nadzira promet”.

Nevarne meritve

Naš vir meni tudi, da je takšno merjenje hitrosti na ravnem delu avtoceste lahko nevarno. Nekateri vozniki ob pogledu na policista namreč sunkovito zavrejo, kar lahko povzroči nesrečo. Na PU Celje so dejali, da je bilo na “njihovem” delu avtoceste v zadnjih petih letih 1.149 prometnih nesreč s 13 mrtvimi, zato “je navzočnost policije na avtocesti nujna”.

Komentarjev 6
  • janezce 18:15 06.julij 2011.

    Pred leti so stali na avtocesti na izvozu iz počivališča Lopata proti Ljubljani in ustavljali z loparjem .Doživel na lastne oči in ko sem se peljal mimo nisem mogel verjeti svojim očem.

  • Andrej Fabjan 19:08 05.julij 2011.

    To je pa res superhttp://bit.ly/lVp8iB

  • zdrej 09:27 05.julij 2011.

    To je napaka naše policije. Namreč oni mislijo da morajo biti OB cesti, dejansko pa bi za uspešno delo, namreč divjakov oz neodgovornih voznikov/voznikov ki ne poznajo varne vožnje je pri nas veliko. Govorim o kulturi vožnje. Le to pa ...prikaži več najlaže in najbolj zanesljivo zaznaš in posnameš, če si na cesti v prometu. Pa ne mislim da bi morali za vsaki drek kaznovati. Tudi opozorilo določenim ljudem že zaleže. Pri nas je sistem kazni napačen. Bogatim so te kazni premale, revnim prevelike.