Slovenija
24 ogledov

Policijski gluhi telefon o napadu psov leta 2006

Aleksander Jev%C5%A1ek, policija, kriminalisti Žurnal24 main
Bulmastifi. Knight, tako viri, ni bil zlorabljen. Obdukcija. Tožilci so včeraj na veterinarski upravi zasegli dokumentacijo o Baričevičevih bulmastifih od leta 2006.

Del preiskave suma spolne zlorabe živali je tudi zapisnik obdukcije psa Knighta, ki so ga ob napadu leta 2006 policisti ustrelili.

Šef kriminalistov ni vedel
Šef kriminalistov Aleksander Jevšek po dveh tednih preiskave primera bulmastifi ni vedel, da je preiskovalni sodnik leta 2006 naročil obdukcijo ustreljenega psa.

Šef kriminalistov Aleksander Jevšek je minuli teden na vprašanje, ali je bila obdukcija Knighta opravljenja, odgovoril: "Ne da bi jaz vedel, to morate preveriti na veterinarski upravi." Čeprav je policija sodeč po izjavi njenega tiskovnega predstavnika Draga Menegalije iz leta 2006 zanjo vedela. Takrat je dejal: "Po opravljenem ogledu pa je preiskovalni sodnik odredil obdukcijo poginulega psa in izdelavo izvedeniškega mnenja veterinarske stroke."

Neuradno smo sicer izvedeli, da Knightova obdukcija ni pokazala zlorabe. Zato, ker tovrstni pregled sploh ni bil naročen. Pa tudi zato, ker ga ocenjujejo kot karakterno tako močnega (alfa) samca, da takšnih dejanj sploh ne bi dopustil.

Iz tožilskih vrst je sicer te dni slišati veliko kritik na dežurno tožilko, ki 2. februarja ni odšla na Oražnovo na kraj napada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.