Slovenija
26 ogledov

Policijski sindikat predstavil stavkovne zahteve

Policisti Sinidkat policistov Slovenije
Policijski sindikat Slovenije (PSS) je na današnjem sestanku s predstavniki ministrstva za notranje zadeve (MNZ), policije ter ministrstva za pravosodje in javno upravo predstavil svoje stavkovne zahteve, je povedal predsednik sindikata Radivoj Uroševič.

Policijski sindikat Slovenije (PSS) je na današnjem sestanku s predstavniki ministrstva za notranje zadeve (MNZ), policije ter ministrstva za pravosodje in javno upravo predstavil svoje stavkovne zahteve, je povedal predsednik sindikata Radivoj Uroševič. Udeležence je na sestanek povabil PSS, saj so želeli rešiti oziroma odpraviti razloge za stavko, ki so jo napovedali.

Uroševič je povedal, da se je sestanka v uvodu udeležil tudi minister za notranje zadeve Vinko Gorenak, med drugim pa je bil prisoten tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger. Po besedah Uroševiča je sindikat na nekatere stavkovne zahteve dobil začasne oziroma delne odgovore. Dodal je, da je zadovoljen predvsem zaradi odziva in pripravljenosti na pogovore ter reševanje statusa zaposlenih v policiji in na notranjem ministrstvu.

Predsednik PSS je dejal, da bodo stavko, ki je bila lani ustavljena s stavkovnim sporazumom, nadaljevali takoj, ko v pogajanjih ne bodo več videli možnosti za rešitev nastalega položaja. Kako bo stavka, če bodo z njo začeli, potekala, Uroševič ni želel govoriti. "Mi imamo izdelan način in predvideno dinamiko stavke in bomo takrat, ko bo to potrebno oziroma ko bo za to čas, tudi seznanili javnost," je povedal. Povedal je še, da so na današnjem sestanku razdelali tiste stavkovne zahteve, ki se tičejo vlade oziroma reševanja v okviru celotnega javnega sektorja, ter tiste, ki so v domeni ministrstva oziroma policije. "Kaj konkretnega pa ni, nobenih danih obljub, niti konkretnih rešitev. Pričakujemo pa, da bomo bližje temu v ponedeljek," je dodal.

Z ministrstva za notranje zadeve so po sestanku prav tako sporočili, da bodo pogajanja nadaljevali prihodnji teden. V sporočilu za javnost so med drugim zapisali, da so se opredeljevali do stavkovnih zahtev z vidika pristojnosti vlade oziroma ministrstva za notranje zadeve in policije. PSS je pred dnevi namreč napovedal, da bodo nadaljevali stavko, saj da vlada ni v celoti izpolnila sporazuma, ki ga je s PSS in Sindikatom policistov Slovenije (SPS) podpisala 30. maja letos. V PSS pri napovedi vztrajajo, a vseeno želijo, da se razlogi za stavko odpravijo pred njeno izvedbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.