Slovenija
2 ogledov

Policijski sindikat proti zamrznitvi plač

Policijski sindikat Slovenije bo svoje mnenje predstavil tudi notranji ministric Žurnal24 main
Policijski sindikat Slovenije se s predlaganimi ukrepi vlade za zamrznitev mase plač javnih uslužbencev ne strinja, kar bodo sporočili tudi notranji ministrici Katarini Kresal.

Poleg Katarine Kresal bo mnenje sindikata slišal tudi generalni direktor policije Janko Goršek. Predlagan ukrep vlade za zamrznitev plač javnih uslužbencev je izvršni odbor policijskega sindikata obravnaval včeraj. Udeleženci sestanka naj bi bili ogorčeni nad odnosom vlade, posebej pa jih je zmotilo tudi to, da obstajata dva predloga: po enem naj bi se plače zamrznile, po drugem celo znižale.

Radivoj Uroševič, podpredsednik Policijskega sindikata Slovenije, je pojasnil, zakaj vladnih predlogov ne odobravajo: "Ne dajejo nam izbire. Ti predlogi ne morejo biti temelj za kakršna koli pogajanja, temelj je lahko le denimo aneks h kolektivni pogodbi, ki bi ga morala vlada pripraviti in nam ga predstaviti. Zahtevamo pa tudi, da se vlada zjasni, kaj je z dogovori, ki so bili podpisani v začetku leta."

Zaenkrat še ne razmišljajo o tem, ali jih poleg morebitnih nižjih plač lahko doleti tudi krčenje vrst. Več bo jasno po sredinem srečanju.

 
 

V bistvu gre za ultimativno sredstvo: vzemi to ali to. Ne moremo reči, da gre tu za predloge.

Radivoj Uroševič, Policijski sindikat Slovenije 
"Kljub vsemu je še vedno prostor in čas za kakšne kompromisne rešitve, ki ne bi tako restriktivno posegale v plače ali sistem javnih uslužbencev," zaključuje Uroševič.

Vlada je stanje v državi predstavila sindikatom v začetku meseca, kot izhodišče pri pripravi dvoletnega proračuna pa so izpostavili obseg mase bruto plač v letu 2010: te bodo ostale enake kot letos. Odgovor vseh pričakujejo do jutri. Glede odziva policijskega sindikata smo naslovili tudi vprašanja na ministrstvo za notranje zadeve, vendar odgovora nismo prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.